Maurice Ligeon wint arbitragezaak van FC Almere

FC Almere moet trainer Maurice Ligeon weer in dienst nemen. De arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club onvoldoende gronden heeft voor een ontslag. Beide partijen zullen binnenkort met elkaar in gesprek gaan over de toekomst.

“Dit is wel de meest extreme uitslag”, zegt Almere-voorzitter Edo Westerbeek verbaasd. “Het betekent dat je als club helemaal niemand zou kunnen ontslaan wanneer je die niet meer kan betalen. Dat trainers de mogelijkheid hebben om tot hun 65ste bij een club te zitten.”

FC Almere zette de trainer in april op non-actief nadat er geen overeenstemming werd bereikt over het ontbinden van zijn contract. Daarop volgde een rechtszaak. De kantonrechter oordeelde een maand geleden, op verzoek van Ligeon, dat de KNVB hierover een besluit zou moeten nemen. De arbitragecommissie deed vrijdagochtend uitspraak in de zaak.

De club zal nu met Ligeon een oplossing moeten vinden voor de ontstane situatie. Jimmy Simons werd immers al aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Westerbeek: “We kunnen helaas niet in beroep gaan. Deze zaak kent geen winnaar en zal ons allebei nog behoorlijk wat kopzorgen opleveren.”

Ligeon was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)