Max Tjaden nieuwe bondscoach Nederlands zaalvoetbalteam

Max Tjaden is de nieuwe bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam. De huidige trainer van TPP/Rotterdam volgt de vertrokken Marcel Loosveld op bij de KNVB. Tjaden was eerder al zes jaar assistent-bondscoach onder Loosveld.

Tjaden kwam als speler 78 keer uit voor het Nederlands elftal. “Nadat ik in 2008 stopte, heb ik gezegd dat ik ooit bondscoach wilde worden. Nu is het dan zover. Ik ben daar heel blij mee”, zegt hij op de website van de KNVB. “Ik heb ruim zes jaar als assistent meer dan prettig samengewerkt met Marcel Loosveld. Vervolgens heb ik de stap naar TPP Rotterdam gemaakt, om mezelf verder te ontwikkelen als trainer, maar wel met de intentie om ooit weer terug te keren bij de KNVB.”

Twee jaar later is het zover voor de 44-jarige Tjaden. “We zullen bij het Nederlands zaalvoetbalteam vooral focussen op presteren en minder direct op het resultaat. Uitgangspunt is het beste team en niet de beste individuele spelers. Spelers moeten er vooral voor zorgen dat ze fit zijn, vorm hebben en gefocust zijn.”

“Met Max Tjaden halen we een bondscoach binnen die kan bogen op een ruime ervaring als speler en coach”, aldus Hans Schelling, operationeel manager van de KNVB. “Met zijn visie, kennis en aanpak hopen wij een nieuw tijdperk in te luiden voor de ontwikkeling van talenten. En dat zal zich vervolgens moeten vertalen in successen voor het Nederlands zaalvoetbalteam.”

In maart liep Oranje onder Loosveld nog het WK zaalvoetbal mis, nadat Azerbeidzjan in de play-offs te sterk was. Het Nederlands team kent een behoorlijke afvaardiging uit Amsterdam. Zo fungeerde Zaid el Morabiti van landskampioen ASV Lebo de afgelopen wedstrijden als aanvoerder en is ‘T Knooppunt vaak hofleverancier met vijf spelers (Manuel Kuyk, Ennes van Maasbommel, Jamal el Ghannouti en Mo Darri).

Foto: KNVB Media

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)