Home / Algemeen / Menzo kiest voor drie spitsen bij AFC

Menzo kiest voor drie spitsen bij AFC

Stanley Menzo heeft zijn eerste week als trainer van AFC er op zitten. Na een succesvol trainingskamp in Spanje wacht vanavond de laatste oefenwedstrijd tegen Swift. Zondag moet de oefenmeester tegen Leonidas voor het eerste succes van 2015 zien te zorgen.

Menzo: “Veel tijd heb ik inderdaad niet. Tijdens het trainingskamp heb ik veel gesprekken gevoerd en me door anderen laten informeren. Die informatie voeg ik dan toe aan mijn eigen inzicht. Het was in Spanje dus vooral kijken en praten en informatie inwinnen om straks tot een goed resultaat te kunnen komen.”

Menzo liet tijdens de twee halve wedstrijden tegen VOC en Rijnvogels alle spelers in actie komen. Het resultaat (0-0 en 2-0 winst) was niet het belangrijkste. Wel het systeem waarin AFC speelde. Menzo: “Ik wil met drie spitsen gaan spelen. Dat kun je natuurlijk op diverse manieren doen en met verschillende opvattingen. De spelers hebben aangegeven dat ook graag te willen. Ik denk dat wij het materiaal er voor hebben om met twee buitenspelers te spelen. Het is het meest oude systeem dat er is. Dat kent iedereen. Het gaat er alleen om dat we nu in korte tijd het juiste concept kiezen. Dus op welke manier we met drie spitsen gaan spelen.”

Het doel dat Menzo de komende maanden voor ogen heeft is helder en duidelijk voor iedereen. Menzo: Niet degraderen! Hoe we dat doen maakt niet uit. Dat is eventueel van latere zorg. Nu draait alles om de resultaten.”

AFC oefent vanavond (dinsdag) tegen Swift. De wedstrijd begint op Sportpark Goed Genoeg om kwart over acht.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC