Home / Algemeen / Meteoor herstelt zich goed tegen IVV

Meteoor herstelt zich goed tegen IVV

De Meteoor heeft zich goed weten te herstellen van de zeperd vorige week in de topper tegen SDZ (6-2 nederlaag). De ploeg van Don Guezen rekende op eigen veld af met rode lantaarndrager IVV. Waar De Meteoor het zichzelf in de tweede helft nog moeilijk maakte, werd met 3-1 gewonnen.

De Amsterdammers waren in de eerste helft heer en meester. Youri Brinkman, vorig seizoen nog actief in het shirt van IVV, opende de score voor de thuisploeg. “Een aanval over vier, vijf schijven. Precies zoals ik het graag zie”, was Guezen lovend. Nog voor de rust verdubbelde de 17-jarige Niall Raben met een intikker die voorsprong. Toch was Guezen nog kritisch. “IVV hanteerde bijna alleen maar de lange bal en wij hadden de voorsprong echt verder uit moeten breiden.”

20161002-meteoor-ivv-foto-john-beckman-3

Want wat De Meteoor naliet, maakte IVV gebruik van. De ploeg van Charles Loots, vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse en nu verrassend hekkensluiter, besloot va-banque te spelen. Hier had De Meteoor het lastig mee. “Ik weet niet hoe het komt, maar we wisten hier niet goed mee om te gaan. We speelden slordig en konden er niet meer uit voetballen.”

De aansluitingstreffer van IVV hing hierdoor in de lucht. Deze viel uiteindelijk ook in een scrimmage, waarbij Raymond Alexander het laatste zetje gaf: 2-1. De Landsmeerders kwamen zelfs dicht bij de gelijkmaker. Even gingen de gedachten bij Guezen terug naar twee weken geleden, “Als je ze zelf niet maakt, hou je zelfs een ploeg die minder is in de wedstrijd. Die gaan erin geloven en daar moeten wij nog beter mee om kunnen gaan. IVV zit in een moeilijke hoek, gokt op een ander soort voetbal. Die manier van strijd is niet ons voetbal, daarvoor hebben we een te jonge groep.”

20161002-meteoor-ivv-foto-john-beckman-4

Het kwam echter nog goed voor de Amsterdammers. Vier minuten voor tijd maakte Massimo Kammeron aan alle onzekerheid een eind door met een droge knal in de korte hoek de wedstrijd in het slot te gooien: 3-1. Guezen:”Het is een verdiende overwinning, al hadden we het in de eerste helft al mogelijk beslissen.”

20161002-meteoor-ivv-foto-john-beckman-2

“Tien punten uit de eerste vijf wedstrijden is niet slecht”, is de oefenmeester tevreden. De Meteoor staat derde op twee punten achter koploper SDZ. “We hebben een jonge ploeg met vers bloed. Mijn manier van spelen heeft even tijd nodig, maar we zijn goed op weg. Nu hebben we de eerste helft heel goed gevoetbald, volgende week zullen we dat tien minuten langer vol moeten kunnen houden.”

Loots: “De tweede helft moesten we wel wat meer gaan voetballen en niet alleen maar de lange bal spelen. Dat hebben we een half uur goed gedaan ondanks de tweede tegentreffer. Daarna moesten we natuurlijk wat risico gaan nemen en dat resulteerde in de 1-2. Daarna hadden we eigenlijk toe moeten slaan. Natuurlijk word ik niet vrolijk na vier nederlagen, maar we zijn op de goede weg. Er zit echt meer in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Foto’s John Beckman

Send this to a friend