Home / Algemeen / Mike van ’t Land (SDO) volgt broer Berry naar Ajax

Mike van ’t Land (SDO) volgt broer Berry naar Ajax

Ajax heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike van ’t Land. Van ’t Land komt over van zondag hoofdklasser SDO. Hij wordt bij Ajax herenigd met zijn broer Berry, die vorig seizoen de overstap maakte van SDO naar Ajax.

Dat zijn broer Berry dit seizoen vaste waarde is in het keurkorps van Jorg Smeets speelde bij de keuze van de 25-jarige middenvelder van SDO wel een rol. “Het is leuk om mijn broer achterna te gaan en het speelde natuurlijk ook wel mee in mijn beslissing om de stap naar Ajax te maken. Hij heeft mij vertelt over de club en zei hij dat hij het goed naar zijn zin heeft. Verder heeft hij zich er eigenlijk buiten gehouden. Ik heb ook een goed gesprek met de trainer gehad (Jorg Smeets, red.). Het is voor mij tijd voor een nieuwe stap.”

Van ’t Land gaat naar Ajax met de intentie om een basisplaats af te dwingen. “Mijn eerste doel bij Ajax is een basisplaats krijgen. Daar zal ik wel hard voor moeten werken. Ik ga er in ieder geval alles aan doen. Het zal natuurlijk wel anders worden dan bij SDO. Ik wil in ieder geval zoveel mogelijk minuten maken. Het zou zomaar kunnen dat mijn broer en ik concurrenten worden. We spelen namelijk allebei op het middenveld.”

De verdediger is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen in Bussum. Voordat hij de overstap naar Ajax maakt wil hij het seizoen eerst goed afsluiten. “We staan op dit moment op de zevende plaats en draaien op zich een prima seizoen. We hadden misschien nog wat hoger kunnen staan, maar we missen een scorende spits. Het zou mooi zijn als we in het slot van de competitie nog wat plekken kunnen stijgen.”

Foto: SDO

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)