Home / slideshow / Mitchell Haijen (De Volewijckers) tekent voor twee seizoenen bij
De Volewijckers

Mitchell Haijen (De Volewijckers) tekent voor twee seizoenen bij

In maart van dit jaar werd bekend dat Mitchell Haijen de nieuwe trainer van De Volewijckers werd. Het is zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar het klikt goed tussen hem en de club. Daarom heeft Haijen voor twee seizoenen bijgetekend bij de club uit Amsterdam-Noord.

De Volewijckers legt sleutel in handen van jonge Mitchell Haijen

“Ik ben enorm blij met het vertrouwen dat de club in mij uitspreekt door het contract met twee jaar te verlengen”, aldus de jonge trainer. “De club en ik zelf zijn erg tevreden over de huidige samenwerking.” Voor Haijen was het afgelopen half jaar nieuw, hij staat voor het eerst zelfstandig aan het roer bij een eerste elftal. Hij geeft aan het erg positief te ervaren. “We zijn natuurlijk nog onderweg, maar ik kijk positief terug op de eerste seizoenshelft. Ik heb het enorm naar m’n zin bij De Volewijckers. We hebben de juiste mensen om ons heen en mooie ambities. En het hoofdtrainerschap is iets waar mijn ambities lagen.”

In de vierde klasse zaterdag begonnen De Volewijckers goed, alleen staat de club nu vijf punten achter op koploper Zuidoost United. De Volewijckers pakte in de afgelopen vier wedstrijden slechts vier punten. Er werd gelijkgespeeld tegen DEVO’58, gewonnen van Portugal Amsterdam maar wel verloren van ZSGOWMS en FC Amsterdam. “Blessures en schorsingen spelen daar helaas wel een rol in”, licht Haijen toe. De afgelopen wedstrijd tegen FC Amsterdam ging met 3-1 verloren. Het team moest de wedstrijd gemankeerd spelen, er ontbraken zeven spelers. Drie van hen hadden in de wedstrijd tegen ZSGOWMS een rode kaart gekregen, een ander had in deze wedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen gekregen en drie spelers hadden last van blessures.

“We hebben aan het begin van het seizoen uitgesproken om te willen promoveren naar de derde klasse. Dat doel hebben we nog steeds. Er zijn twee wegen die daarnaar toe leiden: via het kampioenschap en de nacompetitie. Op dit moment is het vijf punten verschil met Zuidoost United en hebben we het kampioenschap niet in eigen hand.” Voor het team komt de winterstop nu erg gelegen. Men is nu even vrij en Haijen verwacht na de winterstop weer een fitte selectie tot zijn beschikking te hebben.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend