Moeizame bekerzege OFC tegen vierdeklasser OSM’75

OFC heeft in Oostzaan de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Het elftal van Martin de Groot versloeg zaterdag vierdeklasser OSM’75. De nummer vier uit de Hoofdklasse A speelde met veel vaste reserves in de basisopstelling en wist uiteindelijk moeizaam met 2-0 te winnen. De OFC-doelpunten werden gemaakt door Cerezo Hilgen en Dave Hertog.

De eerste helft werd het verschil in kwaliteit al snel zichtbaar, maar viel ook op dat OSM goed stond. Wat de geel zwarten ook probeerden, tot een uitgespeelde kans kwamen zij niet. OSM was dicht bij de openingstreffer en een afstandsschot van OFC belande op de lat. Dave Hertog was tot twee maal toe dicht bij een Oostzaanse openingstreffer maar vond keeper Brilleman op zijn pad. Voor rust moest Mouad Benchekh met een sleutelbeen blessure het veld verlaten. Sergio Paris kwam voor hem in het veld. In het resterende deel van de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren.

ofc

Na rust drong OFC meer aan en ging het tempo iets omhoog. OSM bleef rustig vanuit de gesloten verdediging voetballen en deelde af en toe een speldenprik uit. Nadat trainer De Groot Chiddi Zohair in het veld bracht voor Faysal Fakhor voegde hij meer gif aan de wedstrijd toe. De invaller leek te scoren, maar maakte daarbij hands en ontving geel. Omdat het vizier aan OSM zijde ook niet op scherp stond, hoefde keeper Rinaldo O’Neil nauwelijks in actie te komen.

Zijn collega aan de overkant werd pas in de 80ste minuut gedwongen de gang naar het net te maken. De doelman verwerkte een voorzet in de voeten van Cerezo Hilgen, die dankbaar de 1-0 binnen schoot. De druk was van de ketel en in de resterende tien minuten wist ook de vrij gespeelde Hertog de bal nog langs goalie Brilleman te krullen. Hiermee werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid en eindigde het duel in 2-0.