Munsterman (Swift) kiest verrassend voor overstap naar SDZ

Fabian Munsterman speelt komend seizoen voor SDZ. De middenvelder van Swift heeft besloten na vijf seizoenen de hoofdklasser te verlaten. Opvallend genoeg kiest hij voor SDZ, koploper van de vierde klasse E. Naast Munsterman maakte de club ook bekend dat Raymon Lagerburg (Loosdrecht, ex-Ajax) de selectie komt versterken. SDZ staat komend seizoen onder leiding van Kai Meeuwsse.

“Ik heb geen zin om een nog een jaar af te wachten bij Swift of ik op de bank zit of aan spelen toe kom. Ik heb het te druk om zoveel inspanningen te verrichten en dan niet te weten of ik speel”, zegt Munsterman. “Ik heb dat eerder meegemaakt onder Kees Oostermeijer en nu opnieuw onder Mark Evers. Ik wil het niet nog een jaar aankijken. ook al krijgen we met Bart Logchies een nieuwe trainer. Ik heb ook niet met hem gesproken.”

De overstap naar SDZ is wel opmerkelijk te noemen. Er vanuitgaande dat SDZ promoveert naar de derde klasse – SDZ staat vijf punten voor in de vierde klasse E – gaat Munsterman liefst drie klassen lager spelen. “Ik heb nog nooit lager dan in de eerste klasse gespeeld, dus het zal zeker anders worden. Ik zal een een andere rol krijgen dan dat ik gewend ben. Met mijn ervaring moet ik echt wat toe kunnen voegen aan een jeugdige selectie.”

Munsterman kwam met SDZ in contact via doelman Sieuwerd Teerink. “Hij kende daar wat mensen en toen ben ik gewoon gaan kijken. Ik vond het niet onaardig. Een paar dagen later had ik een gesprek met de nieuwe trainer (Kai Meeuwsse, red.) en dat klikte goed. We hebben afgesproken dat we binnen drie jaar in de eerste klasse spelen.”

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!