Na zes nederlagen eindelijk weer winst voor Waterwijk

ASC Waterwijk heeft tegen Eemboys in de zaterdag derde klasse C weer eens goede zaken gedaan, werd er de laatste zes duels niet gewonnen vandaag kwam gelukkig de ommekeer. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de ploeg van coach Mark de Boer.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf Waterwijk wel de toon aan maar dat duurde precies tien minuten want toen kwam Eemboys beter in de wedstrijd, het veelal lange spel van de gasten had de ploeg uit almere toch wel wat moeite mee. De gasten scoorde zelfs het eerste doelpunt maar dat werd uit buitenspelpositie gemaakt.

Bij Waterwijk begon Patrick Koster weer eens in de basis na een lange blessure, de spits was gelijk duidelijk aanwezig en had Eemboys geluk dat hij nog niet heel erg zuiver was met z’n acties. Aan de andere kant moest Waterwijkgoalie Mackaay zijn kwaliteiten tonen  en voorkwam een zeker doelpunt voor de ploeg van coach Chris van de Graaf.  De thuisclub domineerde in deze fase wel, maar al eerder gezegd was het slordigheid troef bij Waterwijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de 27e minuut was het dan toch wel raak en ook verdiend, na een mooie aanval over links was het Dennie Klaasenbos die de Eemboys keeper kansloos liet 1-0. Hierna stroopte de gasten de mouwen eens flink op en was de ploeg steeds voor het Waterwijk doel te vinden. Gelukkig was doelman Mackaay uitstekend bij de les en voorkwam de gelijkmaker  en ging de rust met 1-0 in.

Na de rust deed Waterwijk snel zaken de tegenstander werd flink onder druk gezet en dat leverde in de 48e minuut de tweede treffer voor de thuisclub op, Ricardo Kolk speelde Joel van Ooijen uitstekend vrij en deze maakte er 2-0 van. Eemboys gaf zich toch niet zomaar gewonnen en was later ook dicht bij een treffer maar achterin bij Waterwijk was men attent en nam men het middenveld weer in handen en met succes want niet veel later viel eigenlijk de beslissing in deze wedstrijd. Joel van Ooijen pikte de bal uitstekend op en liet diverse tegenstanders zijn hakken zien inclusief de Eemboys goalie 3-0 Dat later in de wedstrijd Eemboys ook nog een treffer maakte was niet meer van belang want de wedstrijd was uiteindelijk al gespeeld. Wel waren er nog wat gele kaarten voor beide partijen maar Waterwijk speelde de wedstrijd rustig uit en won weer eens na zes nederlagen op rij.

Teammanager Anne Jansen vond dat Waterwijk verdiend had gewonnen,” de tegenstander had best wel kwaliteiten in de ploeg maar de eenheid ontbrak en dat was bij ons nou net onze winst,ook was het lekker dat Danny Koster weer in de basis kon beginnen, na lange afwezigheid door een hardnekkige blessure ,dat geeft vertouwen voor het verdere verloop van de competitie “.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)