Nabil el Gourari (IJsselmeervogels) keert weer terug bij De Dijk

Voor de tweede keer maakt Nabil el Gourari van IJsselmeervogels de overstap naar De Dijk. De 26-jarige aanvaller vertrok een jaar geleden nog van de Schellingwouderdijk naar Spakenburg, maar is volgend seizoen dus weer terug in Amsterdam.

De afgelopen vijf jaar wisselde hij al tussen Amsterdam en Spakenburg. “Na mijn komst van Zeeburgia begon ik bij IJsselmeervogels niet in de basis en speelde te weinig wedstrijden, waarna ik mijn woord had gegeven om te vertrekken naar De Dijk. Toen het echter ging lopen onder Frans Adelaar, heeft hij erop aangedrongen mij toch te behouden. Ik had mijn woord al aan De Dijk gegeven en ik ben een man van mijn woord. Wel maakte ik met hem de afspraak na één seizoen weer terug te keren als hij er nog zou zitten.”

El Gourari 2

Zo had hij dus al een mondeling akkoord met IJsselmeervogels, nog voordat hij het shirt van De Dijk te zien was. In Amsterdam liep hij een jaar geleden naast het kampioenschap ook via de nacompetitie promotie naar de Topklasse mis. El Gourari hield zich aan zijn woord en vertrok na één seizoen bij De Dijk voor een terugkeer bij de Topklasser, dat dit seizoen tegenvallend presteerde. “Dit seizoen is niet goed gedaan. Voor mij niet en de club. We hebben de stap naar de Tweede Divisie niet kunnen maken en ik heb weinig gespeeld omdat ik twee keer mijn middenvoetsbeentje had gebroken.”

“De Dijk zocht weer contact met me en ik spreek sommige spelers nog wel eens”, aldus El Gourari, die afgelopen zondag zijn nieuwe werkgever zag promoveren naar de Derde Divisie. “Ook een aantal nieuwe spelers voor volgend seizoen ken ik. Tony Tol komt van IJsselmeervogels mee naar De Dijk, met Nick Kuipers (Rijnsburgse Boys, red.) heb ik in mijn eerste jaar bij IJsselmeervogels gespeeld en natuurlijk de nieuwe trainer Jochem Twisker van Spakenburg.”

Met de nieuwe selectie hopen de Amsterdammers volgend seizoen meteen hoge ogen te gooien in de Derde Divisie. “Ik hoop dat we meteen bovenin mee kunnen doen. We willen doorstoten naar de Tweede Divisie. En als het aan mij ligt, blijf ik nog lang bij De Dijk.”

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!