Yuri Nederloff

Nederlof verlaat De Meteoor vanwege privéomstandigheden

Youri Nederlof vertrekt komende zomer bij De Meteoor en keert terug bij FC Purmerend. De aanvaller had het dit seizoen uitstekend naar zijn zin en was een van de smaakmakers in het uitstekend draaiende De Meteoor dat bovenaan in de vierde klasse stond. Vanwege privéomstandigheden kiest hij echter voor een vertrek.

Privéomstandigheden

De voetballer werd dit jaar vader van een tweeling die niet volledig gezond ter wereld kwam. “M’n twee kinderen zijn te vroeg geboren”, vertelt Nederlof over de nare situatie. “Eén van mijn twee zoons heeft het daardoor de eerste weken enorm zwaar gehad. Inmiddels gaat het goed en kan hij zelfstandig ademen, maar het was voor mij absoluut de reden om bij De Meteoor weg te gaan.”

Nederlof vindt het essentieel dat hij volgend seizoen de tijd heeft om voor zijn kinderen te zorgen. “Dat heb ik gelijk met De Meteoor besproken, want de vereniging voelt voor mij écht als een familie. Ik heb aangegeven dat de kans groot was dat ik wegging. De jongens snapten dat eigenlijk gelijk en ondersteunden mij in mijn beslissing. Ik ga weg omdat het momenteel beter is, maar ik heb een schitterende tijd gehad.”

Geweldige jaren

De Meteoor stond dit seizoen lange tijd ruim bovenaan in de vierde klasse en was klaar om te promoveren. Met een ruime voorsprong op de achtervolgers leek dit eveneens een zekerheidje, maar het coronavirus gooide roet in het eten. “We hebben natuurlijk een geweldig seizoen gehad. Hoewel we het jaar niet hebben afgemaakt, weet ik zeker dat we kampioen waren geworden. Overall gezien kijk ik zeer positief terug op de sportieve prestaties van de club.”

Een extra goed woordje heeft Nederlof over voor teammanager Michel van Zwieten, waarmee hij de afgelopen seizoenen een goede band opbouwde. “Die man is werkelijk goud voor de club. Hij doet alles voor ons: van het wassen van je shirtje tot het inschenken van je borrel. Hij baalde ervan, maar kon mijn verhaal goed begrijpen. Ik heb het bij De Meteoor gewoon geweldig gehad. Verder was er dan ook geen reden om de club te verlaten. Als ik in de toekomst alles op de rit heb met mijn kinderen, kan het zomaar zijn dat ik nog eens terugkom.”

Terugkeer

Komend seizoen keert Nederlof na twee jaar weer terug bij FC Purmerend, waar veel van zijn vrienden voetballen. “Vorig jaar kreeg ik van de club al de vraag of ik terug wilde keren, maar dat heb ik toen niet gedaan. Mijn beste vrienden voetballen in het eerste elftal van de club en vroegen dit seizoen weer of ik terugkwam. Laatst heb ik een gesprek met de trainer van FC Purmerend gehad en dat was eigenlijk zeer positief. De vereniging heeft plannen die mij goed bevallen. Bovendien weten de mensen binnen de club van de situatie van mijn kinderen. Dat voelt fijn”, aldus Nederlof.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Koen Blommestijn tekent tweejarig contract bij FC Volendam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)