NFC heeft ook de nodige moeite met Terrasvogels

In de zondag vierde klasse D heeft NFC opnieuw niet weten te winnen. Na twee nederlagen op rij bleven de Amstelveners op bezoek bij Terrasvogels op een 1-1 gelijkspel steken.

De inhaalwedstrijd was voor de ploeg van Wessel Colijn een uitgelezen mogelijkheid om de achterstand op koploper Spaarnwoude te verkleinen. Op Sportcomplex De Elta in Santpoort-Zuid hadden beide teams op een moeilijk veld te lijden onder de stormachtige wind. De wedstrijd begon met veel balverlies voor beide ploegen. Ondanks de slordige start kwam Terrasvogels toch snel op voorsprong. Na zes minuten belandde een hoge bal voor het doel van NFC en eindigde daar met hulp van de wind in de kluts. NFC-doelman Lendl Keizersweerd kon de inzet niet keren: 1-0.

De achterstand zorgde er niet voor dat het spel beter werd. Vooral de passing van de Amstelveners was slordig. Desondanks wist NFC na 23 minuten toch weer op gelijke hoogte te komen. Mourad Aitja, vorige week ook al trefzeker, reageerde het scherpst op een voorzet van Shirino Lee: 1-1. Het resterende deel van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

In de tweede helft kregen beide teams nog meer last van de wind. Ondanks deze omstandigheden lukte het NFC wel het spel te verbeteren en het overwicht te behalen. Toch ging het bijna mis: met nog een kwartier op de klok kon Amos Appenteng de bal net van de doellijn wegwerken. Aan de andere kant was het de doelman van Terrasvogels die een fraai, hard schot van Virgil Marcelli op schitterende wijze wist te keren. NFC moest zo genoegen nemen met een punt.

“De instelling was een stuk beter dan de laatste tijd,” constateerde Colijn, die zijn ploeg zag reageren op de ‘off-day‘ van vorige week. Toch bracht het vandaag nog steeds geen drie punten. Er restte Colijn slechts een conclusie: “Af en toe wil je wel, maar zit er niet meer in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.