Nicky Baggelaar (Waterwijk) maakt droomtransfer

Met ingang van komend seizoen komt Nicky Baggelaar uit voor Sparta Nijkerk uit de zaterdag Topklasse. Op dit moment speelt hij voor zaterdag derdeklasser Waterwijk. Een flinke stap omhoog dus voor de 23-jarige linkspoot.

Baggelaar: “Begin maart heb ik meegedaan met een proefwedstrijd met nog wat andere jongens en mensen hun tweede elftal. We wonnen met 3-1 en ik speelde goed. Daarna hebben ze me nog een aantal keren bekeken bij Waterwijk. Vervolgens werd ik benaderd en volgde er een gesprek met de trainer Simon Ouaali. Hij vertelde dat ze opzoek waren naar linksbenige spelers, en dat ze me graag wilden hebben. Ik besefte me meteen dat ik deze kans niet kon laten lopen.”

baggelaar waterwijk

In het verleden speelde Baggelaar al eens op een hoger niveau. De geboren Almeerder speelde bijvoorbeeld al bij FC Hilversum en vv Eemdijk. Afgelopen zomer deed hij een stapje terug naar de derde klasse bij Waterwijk. Baggelaar: “Aan het begin van het seizoen liep het als een tierelier. In de winterstop stonden we bovenaan, maar daarna verloren we een paar keer en toen moest die gifbeker helemaal leeg. Nu zijn we helaas uitgespeeld.”

Het is te hopen voor Baggelaar dat Sparta Nijkerk zich weet te handhaven in de Topklasse. Op dit moment ziet het er niet rooskleurig uit voor zijn nieuwe club. De wedstrijd van dit weekend tegen directe concurrent ONS BOSO Sneek mag in ieder geval geen nederlaag opleveren.

Tekst: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!