Foto Rob Beense | OFC begon dit seizoen goed door Westlandia met 2-1 te verslaan.

Nieuwkomers bezorgen OFC de winst tegen Westlandia

OFC is goed begonnen in de Derde Divisie. In Oostzaan won het verdiend met 2-1 van Westlandia. Even leek het op een gelijkspel af te stevenen nadat Westlandia tien minuten voor tijd op 1-1 kwam. Invaller Quincy van de Leuv zorgde echter in de 84ste minuut voor de verdiende en bevrijdende 2-1.

Bij OFC stonden onder andere nieuwkomers Derlagen (Quick Boys), Aanzi (Magreb ’90), Kramer (Foresters) en El Baouchi (Quick) in de basis. Laatstgenoemde tekende al na vijf minuten voor de 1-0. Door goed voorbereidend werk van El Yaghmouri en Wijdenbosch aan de rechterkant kon hij de bal bij de tweede paal binnentikken. Na elf minuten liet Westlandia zich voor het eerst zien. De kampioen van de hoofdklasse A kreeg een enorme kans via Anwar Beeldstroo, maar OFC-keeper Danny Been redde knap.

OFC kon daarna de wedstrijd aardig controleren. Het gaf weinig kansen weg en kreeg zelf ook wat schietkansen vanuit de tweede lijn via El Yaghmouri en De Jonge. Kort voor rust had Hassan Aanzi een goede kans om de score te verdubbelen. Maar nadat Westlandia de bal niet kon uitverdedigen schoot hij in het zijnet. Zo bleef het 1-0 bij rust.

Duel Quincy van de Leuv

Na rust was het wedstrijdbeeld niet anders. Westlandia kwam er moeilijk doorheen, OFC stond defensief goed en kreeg zelf de grootste kansen. Zo schoot Nick Kramer de bal vanaf de achterlijn op miraculeuze wijze bovenop de lat. Tien minuten na rust schoot een diepe bal van Mike Brantjes door en kwam voor de voeten van Carlos Groen die opeens oog-in-oog met Westlandia-keeper Leerdam stond. Groen raakte een beetje uit balans en kon daardoor niet optimaal uithalen, waardoor Leerdam redding kon brengen. Aan de andere kant had invaller Marcel de Bruijn de 1-1 op de schoen, nadat hij op links doorbrak, maar Been redde andermaal goed.

Hierna hield OFC de controle en leek het eenvoudig de overwinning binnen te kunnen slepen. Tien minuten voor tijd werd het uit het niets toch 1-1. Ferry de Jong schoot uit een corner de bal snoeihard in het dak van het doel. Even later stelde OFC alsnog orde op zaken. Invaller Marouane Bensabouh brak door op rechts, zijn lage voorzet leek een prooi te worden voor keeper Leerdam, maar hij liet de bal los. Quincy van de Leuv, die deze zomer overkwam van SDC Putten, was er als de kippen bij en zorgde ervoor dat de drie punten in Oostzaan bleven.

Juichen OFC

OFC-trainer Imdat Ilguy vond de overwinning verdiend: “We hadden de controle en speelden goed. Westlandia speelde vooral op de lange bal. Eén moment, bij die corner, letten we niet goed op.” OFC kende een slechte voorbereiding en eerder deze week gaf Ilguy aan dat OFC eigenlijk nog niet klaar was voor de start van de competitie. “Ik vind dat we nog steeds niet zo ver zijn als zou moeten. Het liefst zou ik hoog druk willen zetten, maar dat kan nu nog niet omdat we nog niet in onze sterkste opstelling kunnen spelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.