Nipte nederlaag AH’78 bij VVOP

Je hebt wel eens van die dagen, dat alles tegenzit. In de aanloop naar de wedstrijd tegen VVOP werd gaandeweg de week duidelijk dat er spelers zouden wegvallen als gevolg van een plotseling opkomend buikgriep-virus in de groep. Vlak voor de wedstrijd bleek nog een derde basisspeler onverwacht niet te kunnen spelen vanwege dit lichamelijk ongemak, tel daarbij op de 4 regulier geblesseerden, dan kon slechts de conclusie vooraf worden getrokken: ‘vrouwen en kinderen eerst’ deze middag.

De ‘last minute’ vervangers weerden zich echter kranig deze middag en met wat puzzelwerk door de coach werd er toch een AH-waardig elftal de wei ingestuurd. Met meerdere spelers op voor hun andere posities, pakte AH’78 de partij energiek op. Men trachtte van achteruit in balbezit het hun kenmerkende positiespel te spelen, om van daaruit de spitsen te bedienen. Het baltempo lag niet bijzonder hoog en eenmaal aangekomen bij de ’16’ van VVOP gaf alleen Sebastian Schildt thuis, de vleugelspitsen waren hoegenaamd onzichtbaar deze middag.

En dat gemis aan stootkracht voorin brak AH’78 op: na een kwartier spelen werd de aanvalsopbouw via de centrale Thomas van Middelkoop ontregeld door de thuisploeg, de bal werd snel over rechts verzonden naar Jeffrey Davelaar die een prima voorzet in de benen had. De bal belandde bij de kleine Daquillo Degama, die slecht afgedekt maar met een perfect geplaatste kopbal(!) de bal vanaf 13 meter in de uiterste rechterhoek liet verdwijnen (1-0)

Het volgend halfuur golfde het spel wat op en neer, beide partijen mochten van elkaar tot aan de middencirkel opbouwen. VVOP had iets meer grip op de wedstrijd door hun snelle en beweeglijke voorwaartsen en creëerde 2 mogelijkheden via ‘omschakelingen’, beiden hadden geen succes.

De grootste mogelijkheid voor de gasten ontstond in de 35e minuut, een steekpass van Paul v.d. Born bracht Elio Sousa de Almeida in de ’16’ (naar wij dachten…), Jeroen Peer haalde hem daar finaal onderuit, strafschop dus: scheidsrechter Beudeker schatte echter in dat deze charge buiten het strafschopgebied werd ingezet en gaf vervolgens ‘voordeel’ aan de gasten via Stephan Campbell. Daar kwam helaas niets meer uit en Sousa de Almeida kon 2 minuten later aangeslagen worden vervangen door de enige wisselspeler Taoufik Ouali. Ruststand derhalve: 1-0

Na rust bleef AH’78 verzorgd de aanval zoeken, het positiespel op het middenveld was prima deze middag, zeker gezien het zware maar goed bespeelbare veld. AH’78 nam de wedstrijd meer en meer in handen, maar VVOP stond dit ook wel toe bij de voor hun voordelige maar krappe 1-0 voorsprong. Zij wachten af op fouten in de passing bij de bezoekers en hanteerden vervolgens de snelle ‘omschakeling’ op hun voorwaartsen. In het strafschopgebied van VVOP waren de bezoekers dit duel ofwel onmachtig ofwel
te weinig creatief. In beide gevallen leverde het gestroomlijnde combinatievoetbal wat daaraan vooraf ging niets op, tot frustratie van de staf en de weinige getrouwe AH-volgers deze middag. Een spijtige maar keiharde constatering deze middag.

VVOP counterde in het laatste kwartier volop, in de hoop de beslissende 2-0 te kunnen maken. Calvin Ferket keepte echte zeer betrouwbaar deze middag en stond meerdere doelkansen succesvol in de weg. Ook Henrique Banjaktoetoer speelde centraal achterin, als slot op de deur, zeer solide en droeg ook zijn steentje bij aan de opbouw naar voren.

En omdat toch alles al tegen zat deze middag, werd in de 88e minuut de alleszins verdiende gelijkmaker voor AH’78 de ploeg nog onthouden. Een teruggekopte bal van Sebastian Schildt vanuit de ’16’ werd door Paul v.d. Born op 18 meter van de goal met gevoel ingeschoten. In een uiterste krachtsinspanning wist doelman Liefting van VVOP hier nog een vinger tegenaan te krijgen en via de onderkant van de lat stuiterde de bal weer het veld in.

Kans verkeken op de gelijkmaker, twee minuten later floot Beudeker af. De thuisploeg pakte niet geheel onverdiend de 3 punten, AH’78 vertrok met een katterig gevoel zonder punten huiswaarts.

Volgende week speelronde 11, een thuiswedstrijd tegen Hoevelaken; de helft van deze competitie zit er al weer bijna op. Een vergelijking met vorig seizoen dringt zich op, ook toen een kwakkelend AH’78 tot aan de winterstop en daarna…