Nipte zege AH’78 bij Valleivogels

AH’78 heeft op bezoek bij Valleivogels een benauwde zege behaald. Een treffer in de eerste helft zorgde uiteindelijk voor de 0-1 uitslag. Het elftal uit Huizen meldt zich door de overwinning in de subtop van de zaterdag tweede klasse B.

Vanaf de aftrap was het AH’78 dat elkaar makkelijker vond in de combinatie. Dat leverde al na tien minuten de voorsprong op, spits Timo Westlake combineerde goed met Gerbert Gooijer die direct Mark Wisse de diepte in stuurde. Voor keeper Mike Opendorp schoof hij de bal onberispelijk in de linkerhoek en zorgde zo voor de 0-1 voorsprong.

Valleivogels schakelde hierna een versnelling hoger en trachtte door snel combinatiespel in het strafschopgebied van de Huizer bezoekers te komen. Met name rechterspits Wilbert Thomassen werd vaak gezocht, maar deze werd in de 1e helft goed in bedwang gehouden door de linksback deze middag Maarten ter Velde.

En kwam het al tot een scherpe voorzet van de Zelers in de ’16’, was het centrale duo Schildt/Renes de situatie in veel gevallen meester. Toch was het Valleivogels dat de laatste 10 minuten van de 1e helft meer en meer aandrong, een kopbal van Henk van Essen uit een corner ging in de 39e minuut net over en een afstandsschot van middenvelder Tim Colijn werd twee minuten later door keeper Maarten Roomer gestopt. Met 0-1 werd de thee opgezocht.

Na rust een betere periode van AH’78, met goed positiespel op het middenveld werden de spitsen gezocht. In de 48e minuut wordt de keeper van Valleivogels opgejaagd door de storende Timo Westlake, zijn uittrap komt in de voeten van Stephan Campbell terecht, die zijn te zachte inzet alsnog gestopt ziet worden door Opendorp. Drie minuten later wordt een snel genomen vrije trap van Sebastian Schildt op de weggesprintte Campbell gespeeld, zijn lob wordt nog net beroerd door keeper Opendorp en verdwijnt op het dak van het doel.

Hierna neemt Valleivogels het spel meer in handen, de tijd tikt echter door in hun nadeel. Vanaf de achterhoede heeft de thuisploeg in de opbouw echter moeite om de middenvelders te bereiken en de weinige lange ballen op de spitsen leveren weinig echt gevaar op voor de verdediging van AH’78. Corners en vrije trappen leveren nog de meeste problemen op voor AH’78, met name spits Henk van Essen bleef loeren op die ene kans in de ’16’. In de 68e minuut had hij bijna nog geluk, in een scrimmage voor het doel tikte hij in de draai de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

De laatste fase van het duel kenmerkt zich door mannelijk voetbal van beide kanten, Valleivogels gooit nog wat extra ‘fysiek’ in de strijd om de gelijkmaker te forceren en de verder goed leidende scheidsrechter Vriesenga ziet zich genoodzaakt om in deze fase beide partijen 2x geel voor te toveren. Over het geheel genomen toch een sportieve wedstrijd, die na 3 minuten blessuretijd met 0-1 winnend wordt afgesloten door AH’78.