Nominatie talent van het jaar #2: Fidel Yilmaz (Swift)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie het talent van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Shaquille Doorson (Ajax) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 2: Fidel Yilmaz, die dit seizoen definitief door is gebroken bij Swift.

”Ik had totaal niet verwacht dat ik genomineerd zou worden.” aldus een verraste Yilmaz. ”Ik denk wel dat ik tevreden kan zijn over mijn eigen seizoen.” De 20-jarige verdediger speelde vorig seizoen nog in het tweede elftal van de zaterdaghoofdklasser. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde als rechtsback. ”Op een aantal wedstrijden na heb ik alles gespeeld. De trainer heeft veel vertrouwen in mij. Hij houdt van backs die sterk zijn aan de bal. Ik ben van origine een middenvelder maar door de lange afwezigheid van Nik Gabel ben ik in de verdediging terechtgekomen. Het was aan het begin even wennen aan deze nieuwe positie, zeker in verdedigend opzicht. Op dat gebied ben ik volwassener geworden.”

Yilmaz1

Fidel Yilmaz genoot zijn jeugdopleiding bij Quick Boys uit Katwijk maar hij verhuisde onlangs naar Amsterdam vanwege zijn studie. ”Het was toen beter voor mij om een club in de buurt te zoeken. Ik zit in mijn laatste jaar van de studie Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik vind school ook erg belangrijk en ik kan het nu prima combineren. Het is mijn doel om zo hoog mogelijk te voetballen. Ik hoop uiteindelijk nog de stap te kunnen maken naar eventueel de Topklasse.”

Door de 1-0 zege van afgelopen zaterdag op LRC heeft Swift zich zo goed als verzekerd van een langer verblijf in de Hoofdklasse. De promovendus begon uitstekend aan het seizoen en draaide lange tijd bovenin mee. Na de winterstop raakte de ploeg van Mark Evers in een vrije val en kwam de gevarenzone steeds dichterbij. ”Aan het begin verwachtte niemand wat van ons waardoor we vrijuit konden voetballen. Door de goede resultaten kwam er meer druk op onze schouders te liggen. We zijn daar te lichtzinnig mee omgegaan. We dachten dat het wel goed zou komen. Nu moesten we nog flink aan de bak.”

Naast Yilmaz zijn ook Stanley Akoy (Ajax), Joel Cornwall (Sporting Martinus), Davey de Haze (HBOK) en Manolito Joren (Diemen) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 9 mei stemmen op het Talent van het jaar.

Foto boven: Paul Stoeltie
Foto tekst: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!