NVC-er Vermeij vloert Zeeburgia

Zeeburgia is er weer niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te boeken in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Mike Kolf  verloor met 1-0 van NVC door een kopbal van oud-AFC speler Kevin Vermeij.

Thuisploeg NVC en Zeeburgia deden niet veel voor elkaar onder. In stevige duels werd er gestreden om iedere meter. Kansen leverden het beiden ploegen in het eerste bedrijf niet op. De jeugdige Zeeburgia aanvallers Mo Madani en Joshua Kawei, beiden zeventien jaar, speelden een goede wedstrijd maar beiden weren aan banden gelegd door de NVC verdedigers. Bij NVC maakte verdediger Olivier Havik trouwens zijn debuut als of hij er al jaren stond. Met de 0-0 ruststand kon iedereen leven gezien het spelbeeld.

4

Naarmate de tweede helft vorderde verloor Zeeburgia steeds meer de grip op het middenveld en ging steeds meer duels verloren.  Grote kansen bleven echter uit ondanks dat de druk van NVC steeds meer toe nam. Het aantal corner, in het voordeel van NVC, nam wel toe. Uit een van die corners was het uiteindelijk raak.  Waar doelman Jurgen Belfor een aantal keer prima redding bracht moest hij nu het antwoord schuldig blijven . Een corner van Steve Promes werd door verdediger Kevin Vermeij snoei hard binnen gekopt (1-0).

3

Niet veel later raakte Promes nog de lat waardoor Zeeburgia hoop bleef houden. Het harde werken werd uiteindelijk niet beloond zodat Zeeburgia nog steeds wacht op de eerste zege. Volgende week speelt het thuis tegen OFC dat vandaag verloor van Uitgeest. NVC klimt door de overwinning naar de vierde plaats.

juichen

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto’s Charly Olf (morgen volgt er nog een foto verslag!)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)