Odin’59 verslaat ook Barneveld

Het tweede doelpunt van het seizoen in de tweede ompetitiewedstrijd was goed voor de tweede zege en het tweede trio aan punten. Odin’59 prolongeerde het succes van de openingswedstrijd tegen Ajax (op de Toekomst werd het 0-1) en wist SDV Barneveld het scoren te beletten. De magere 1-0 zege van vandaag betekende alweer het tweede competitiesucces dit seizoen voor de Heemskerkers. Ogur Kaya was de maker van de enige treffer.

Barneveld bleek een niet te onderschatten ploeg. De nieuwkomer ging vorige week weliswaar nog nipt ten onder tegen Sparta Nijkerk maar beschikt over een vaardige selectie onder leiding van oefenmeester Hans van Arum, ex prof. in dienst van ondermeer Vitesse, Willem II, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Vorig seizoen niet voor niets op overtuigende wijze als kampioen van de eerste klasse A toegevoegd aan de hoofdklasse A. Tegen ODIN’59 bleek dat echter nog niet goed genoeg om punten mee naar Barneveld te kunnen nemen. De ploeg van trainer Mark Evers creëerde meer mogelijkheden om de score te openen in het eerste kwartier voor met name Ogur Kaya, maar de verloren zoon (teruggekeerd na een stage in Turkije) schoot niet raak in het zicht van de haven.

P1670327

Ook Frits Kramer deelde in de malaise. Met het hoofd was de middenvelder,  uitgeroepen tot man van de wedstrijd, niet trefzeker. ODIN’59 had de score kunnen openen vanaf 11 meter toen Bas Ent onder de voet werd gelopen binnen de zestien. Maar scheidsrechter Van Beek concludeerde anders en annuleerde de pingel. Alleen voor doelman Jeroen van Binsbergen had Timothy Verwey op slag van rust een 100% kans om de score alsnog te openen. Verwey stuurde de bal echter aan de verkeerde kant van de paal. De ploeg van Evers zwijnde daarna toen ook Eliza Abraham nog in blessuretijd voor de rust naast het doel van Barry van Dijk schoot.

P1660620

De mooiste Heemskerkse combinatie bracht na rust uiteindelijk de winnende treffer en verdiende zege. Kramer stuurde Faruk Yurdakan diep die Kaya in één keer bediende. Kaya rondde subliem af, met nog een halfuur op de klok, en tekende voor zijn eerste doelpunt van het seizoen, 1-0. Yurdakan zelf had, slechts enkele minuten daarna, tot 2x toe de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar steeds stond keeper Van Binsbergen op de juiste plek om de inzet te keren.

ODIN’59 gaf de wedstrijd daarna niet meer uit handen, alhoewel arbiter Van Beek de spanning opvoerde met zeker 7 minuten blessuretijd. Barneveld drong nog aan met enkele hoekschoppen, maar kwam niet tot de gelijkmaker. Tim Koops, Sem van ’t Hof en Frits Kramer ontvingen geel van Van Beek. Aan Barneveld zijde werd Niels Vlugt bestraft met geel voor het vasthouden van Bas Ent. Koops viel na een halfuur geblesseerd uit door een kwetsuur aan de lies.

P1660528

Doelman Barry van Dijk werd voorafgaand aan het duel gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in het keeperstenue van de Heemskerkse hoofdklasser. Frits Kramer ontving de titel ‘man van de wedstrijd’.

Verslag en foto’s Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!