OFC neemt vijfde plek weer over na zege op Hercules

OFC staat weer op de vijfde plek in de Derde Divisie zondag. De Oostzaners moesten afgelopen week een punt inleveren en werden hierdoor op de ranglijst gepasseerd door ADO’20, maar na een 2-1 zege op Hercules heeft de ploeg van Yuri Rose deze positie weer in handen. Bovendien liep OFC in op top-4.

Op eigen veld schoten de Oostzaners goed uit de startblokken en binnen dertig seconden hadden zij al een voorsprong te pakken door een treffer van Edip Biberoglu. Hercules moest winnen om in de race te blijven voor de derde periodetitel en kwam langzaam beter in de wedstrijd. Na twaalf minuten resulteerde dit in een gelijkmaker. Tyron Fonville promoveerde een voorzet van Guytho Mijland tot doelpunt: 1-1.

Vlak na rust slaagde OFC erin de voorsprong te herstellen. Op fraaie wijze maakte Romano de Jonge de 2-1. Vervolgens kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden om uit te lopen. Edip Biberoglu miste een strafschop, Martijn Tjon-A-Njoek zag zijn schot gekeerd worden door doelman Fons Mulder en de sluitpost stond ook een treffer van de ingevallen Mohammed Cherif in de weg. OFC had het zichzelf zoveel makkelijker kunnen maken, maar verzuimde een grotere uitslag neer te zetten.

Met de derde overwinning op rij doen de Oostzaners goede zaken. De achterstand op nummer drie Quick – die positie geeft zeer waarschijnlijk recht tot een plek in de nacompetitie – bedraagt vijf punten, met vijf wedstrijden te gaan. Volgende week gaat OFC op bezoek bij hekkensluiter De Meern.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag

Verslag en foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC