OFC pakt eerste punt van het seizoen tegen Quick

In de zondag hoofdklasse heeft OFC uit Oostzaan haar eerste punt van het seizoen te pakken. Tegen het sterke Quick, dat nog zonder puntverlies was, werd het -. Die stand was al bij rust bereikt. Voor OFC scoorde Revillino Denswill.

Trainer Martin de Groot: “Het hadden drie punten moeten zijn gezien het spelbeeld, maar het eerste puntje is binnen. We hebben nu drie wedstrijden gespeeld en zijn geen een keer weggespeeld. En dat terwijl we de sterkste ploegen hebben gehad. Volgende week krijgen we met Magreb (dat De Dijk met – versloeg, red.) weer een kandidaat voor de prijzen.”

De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers. Dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt. Na drie minuten was het al raak door Joost de Gelder. De Groot: “Naarmate de eerste helft vorderde kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Gelukkig kwamen we nog voor rust op gelijke hoogte door Denswill (een frommel goal met hoofd op de doellijn, red.). Na rust was er eigenlijk nog maar een ploeg dat voetbalde en dat waren wij. We hebben kansen genoeg gehad om ook daadwerkelijk te winnen.”

OFC kreeg maar liefst vier grote kansen om het duel te beslissen. Quick stelde daar weinig tot jets tegen over. Chelton Linger, Frank Zinghagel, Dave Hertog (die een kwartier voor tijd Linger verving) en in de laatste minuut Mike Brandtjes (kopbal) hadden doel koeten treffen. Nu bleef het – waar een driepunter op zijn plaats was geweest.

De Groot: “We krijgen er dus twee te weinig , maar dat doen we ook zelf.” Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto via Twitter Quick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)