OFC pas na rust langs Zeeburgia (4-0)

In de zondag eerste klasse A heeft OFC pas na rust afstand kunnen nemen van Zeeburgia.  Bij rust stond 0-0, maar na negentig minuten stond er 4-0 op het scorebord. Chelton Linger en Marouane Bensabouh scoorde allebei twee keer.

Zeeburgia kon na lange tijd weer over een elftal beschikken waar het graag mee wil spelen. Door langdurige schorsingen moest trainer Mike Kolf de laatste weken een hoop improviseren. Met Roozendaal en Pique weer terug in de basis was het verschil duidelijk zichtbaar. OFC-trainer Imdat Ilguy: “Als ze zo spelen kunnen ze het best nog redden, maar ik ben bang dat het conditioneel zwaar voor ze zal worden. Ze missen natuurlijk wel wat wedstrijdritme.”

actie

De eerste helft was het net best wat OFC, de nummer twee van de ranglijst, liet zien tegen de nummer laatst.  Marwan Bensabouh raakt tot twee keer toe de paal in een actie en Arsenio Dihalu was nog in de buurt van een doelpunt. De grootste kans van de eerste helft was er eentje die er nooit kwam. Ilguy: “We hadden 100.000% zeker en strafschop moeten hebben. Hun doelman (Belfor, red.) trok Bensabouh weg nadat hij kon scoren. Dat was zo overduidelijk. Dat zei ook iedereen van Zeeburgia, maar de scheidsrechter ze i na afloop dat hij het niet gezien had. Dat er iemand voor hem stond. Dat neemt niet weg dat we in de eerste helft gewoon dramatische speelden.”

Belofor Yaghmouri

Na een woede uitbarsting van Ilguy in de rust was in de tweede helft een heel ander OFC te zien. Ilguy: “ Vaak boos worden heef geen zin, maar dit was zo slecht dat ik wel moest. Gelukkig heeft het effect gehad.”

Twaalf minuten na de hervatting openende Chelton Linger op aangeven van Rachid El Yaghmouri de score. Vijf minuten later lag ook de tweede treffer achter Belfor. Dit keer was Bensbouh de doelpuntenmaker.  Ilguy: “ Na die tweede treffer was het wel gespeeld en konden we ook vrij uit spelen. Voor ons was het ook lekker dat Zeeburgia de hele wedstrijd ook gewoon bleef voetballen. met durf en lef en niet de boel alleen maar dicht gooien achterin.”

Dihalu

Een kwartier voor tijd maakte Benabouh zijn tweede van de middag en in de laatste minuut bepaalde topscorer Linger de eindstand op 4-0. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)