Home / Algemeen / OFC scoort ook tegen Vlissingen zes keer

OFC scoort ook tegen Vlissingen zes keer

Na de doelpuntrijke 3-6 overwinning vorige week op bezoek bij De Zouaven is Hoofdklasser OFC er ook tegen VC Vlissingen in geslaagd om zes keer het net te vinden. De ploeg van trainer Imdat Ilguy was op eigen veld met 6-0 overtuigend te sterk voor de Zeeuwse gasten.

De Oostzaners hadden geen kind aan Vlissingen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, maar kon een paar kleine kansen niet omzetten in een doelpunt. Aanvaller Dave Hertog opende na 24 minuten de score voor OFC. De 1-0 bleef uiteindelijk ook de ruststand.

OFC - Vlissingen

Na de rust was de thuisploeg wel wat sneller trefzeker. Er waren tien minuten gespeeld toen Frankie Zinhagel de 2-0 voor OFC op het scorebord zette. Toen Pius Ikedia na zeventig minuten voor de 3-0 tekende ging het hard. Die voorsprong werd door de thuisploeg namelijk nog verdubbeld.

Toen Rachid el Yaghmouri tien minuten voor tijd de 4-0 maakte, was al het al snel daarna Chelton Linger die voor OFC’s vijfde van de middag zorgde. De eindstand werd uiteindelijk door El Yaghmouri op 6-0 bepaald, waarmee de Oostzaners een overtuigende overwinning boekten op Vlissingen.

OFC - Vlissingen

Door de 6-0 overwinning stijgt OFC naar de vijfde plaats in de zondag Hoofdklasse. Het staat nog één punt achter nummer vier Quick, maar is eigenlijk al uitgespeeld. Een periode zit er niet meer in voor de promovendus, waardoor de ploeg van Ilguy ook volgend seizoen actief zal zijn in de Hoofdklasse.

Foto’s Wim Poelstra