OFC sleept gelijkspel uit het vuur tegen TEC

In de Derde Divisie zondag heeft OFC tegen koploper TEC een zwaarbevochten punt in de wacht gesleept. Op bezoek in Tiel wisten de Oostzaners terug te komen van een achterstand: 1-1.

Aan het begin van het seizoen had de ploeg van Eric Heerings TEC al met 3-1 weten te verslaan. Hoewel de Tielse ploeg inmiddels aan de leiding ging in de competitie, maakte OFC het ze vanaf het begin weer lastig. Met name de Oostzaners vleugelverdedigers voerden de druk op. Na een halfuur spelen begon het overwicht ook te leiden tot kansen voor de Oostzaners. TEC-keeper Sebastiaan van der Sman moest meer dan eens in actie komen om te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong zou komen.

Hoewel er gerust werd zonder doelpunten, zou de brilstand niet lang blijven staan. Een paar minuten na de hervatting wist OFC-doelman Brian van der Werff nog een aanval van TEC te keren, maar in de rebound kon Wimilio Vink binnentikken: 1-0. Daarna ging de wedstrijd heen en weer. In een boeiend schouwspel kwamen beide ploegen tot goede kansen. Zo kopte OFC-verdediger Mike Brantjes uit een corner maar net over, terwijl even later Serhat Koc namens TEC een grote kans miste. De thuisploeg wist na een uur bijna de voorsprong te verdubbelen, maar Matthieu van den Assem faalde een-op-een met Van der Werff.

OFC leek even de weg kwijt te zijn. Toch hielden de Oostzaners stand, zodat ze tegen het eind van de wedstrijd nog een slotoffensief konden opzetten. Tien minuten voor tijd belandde een corner van OFC via-via voor de voeten van invaller Mohamed Cherif, die de bal het laatste tikje kon geven: 1-1. Door het gelijkspel blijven de Oostzaners vijfde staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour