OFC trekt foutloze start door met belangrijke zege op TEC

Derdedivisionist OFC is dit seizoen nog altijd zonder puntverlies. De ploeg van Eric Heerings won ook de eerste thuiswedstrijd en doet zo vroeg al goede zaken. Het lastige TEC, vorig seizoen gedegradeerd uit de Tweede Divisie, werd met 3-1 geklopt.

De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot. Winnen van TEC, door de buitenwereld net als OFC gezien als titelkandidaat, wordt veel waarde aan gehecht in Oostzaan. Daar werd de thuisploeg ook flink voor getest. “Je weet vooraf dat dit niet makkelijk is”, zei Heerings. “In de beker hebben ze het goed gedaan – GVVV uitgeschakeld – en daar hebben wij ze ook gezien. We hebben het in fases moeilijk gehad, maar ook een paar keer heel goed gedaan door snel eruit te komen als we de bal veroverden. Daar scoren we twee keer uit.”

In de eerste helft had OFC veel moeite met de beweeglijke tactiek van de bezoekers, waar de middenvelders strooiden met steekballen door de Oostzaanse defensie heen. Een paar keer ontsnapte de thuisploeg aan een tegentreffer. Na twintig minuten werd doelman Atam Koroglu alsnog geklopt door voormalig AFC’er Randel Shakison: 0-1. Die achterstand werd enkele minuten later alweer weggepoetst. Identiek aan zijn treffer vorige week tegen Quick (4-0 zege, red.) kopte Frank Schilder een hoekschop van Soufiane Reclaoui binnen: 1-1.

Pas in de tweede helft kreeg OFC de controle over de wedstrijd, nadat Heerings vanwege een blessure voor Mike Brantjes de debuterende Tim Ruder (overgekomen van De Dijk, red.) inbracht. De middenvelder bracht meer rust in het spel van de thuisploeg en kon het gevaar van TEC neutraliseren. Dat terwijl hij pas een week geleden bij de groepstraining aansloot omdat Ruder vanwege slepende enkelklachten de voorbereiding moest missen. “Vorige week heeft hij een injectie gekregen en sindsdien mogen en kunnen we hem brengen. Hij heeft ook volop meegetraind, dus het was geen risico.”

Ruder bekroonde zijn invalbeurt met een hoofdrol bij de 2-1. Zijn lage voorzet werd door een Tielse verdediger in het eigen doel gelopen. Wat TEC vervolgens ook probeerde om gelijk te maken, de bal wilde er niet in. Shakison trof de lat, Robbie Holder schoot van dichtbij recht op Koroglu en Serhat Koc mikte over. Edip Biberoglu maakte twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde met de 3-1, op aangeven van clubtopscorer Reda Kharchouch.

Na afloop werd OFC door enkele spelers getipt als titelkandidaat. Heerings weigert zich aan zo’n uitspraak te wagen en blijft realistisch. “We hebben het één keer groot neergezet, nu bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd. Daar ga ik die jongens zeker op aanspreken”, knipoogde hij.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC