OFC voor rust al klaar met HSC’21

In de top van de Derde Divisie zondag heeft OFC goede zaken gedaan. Op eigen veld werd HSC’21 met 4-0 verslagen. Dankzij de zege neemt de ploeg van Eric Heerings de derde plek in.

De Oostzaners hebben het traditioneel moeilijk tegen de club uit Haaksbergen, waar het nog nooit van wist te winnen. Eerder dit seizoen bleef het in Overijssel nog bij een gelijkspel. In de returnwedstrijd van vandaag werd OFC aanvankelijk verrast door de speelwijze van de bezoekers. Die kregen dan ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar het schot van HSC-spits Bas Postma werd gekeerd door Atam Koroglu.

Die dreiging schudde de thuisploeg wakker. Er werd flink druk gezet en het spel werd steeds beter. Vooral het isoleren van Postma zorgde ervoor dat de bezoekers moeilijk tot kansen kwamen. Na een minuut of twintig sloeg OFC dan eindelijk toe. Een voorzet van Jermano Lo-Fo-Sang werd binnengelopen door Romano de Jonge: 1-0. Dat bleef een kwartier lang stand, tot een vrije trap via het hoofd van Frank Schilder in het doel van HSC’21 verdween: 2-0.

OFC rook bloed en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Vlak voor rust viel dan ook de 3-0: een vrije trap van Tom Noordhoff van zo’n achttien meter belandde in een keer achter HSC-doelman Jeffrey Brammer. En nog was de koek niet op. Op slag van rust maakte Edip Biberoglu, die de laatste tijd sowieso al op scherp staat, de 4-0. De tweede helft verschilde qua spelbeeld niet veel met de eerste. Doordat kansen van onder anderen Schilder (oog-in-oog met keeper Brammer) niet verzilverd werden, bleef de stand echter steken op 4-0.

Met de drie punten op zak klimt OFC over TEC heen op de ranglijst. OFC-trainer Heerings bleef echter terughoudend met voorspellingen. Er zit immers maar zes punten verschil tussen de nummers een en vijf. “Je kan er allerlei theorieën op loslaten, maar je moet eerst zelf winnen. Dan pas kun je naar boven kijken.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC