OFC zet GOES op overtuigende wijze opzij

OFC heeft weer goede zaken gedaan in de Derde Divisie zondag. Op eigen veld werd GOES met 4-0 verslagen. Een rode kaart en een strafschop hielpen de ploeg van Eric Heerings bij de zege.

Na tien minuten kregen de Oostzaners de eerste kans om de score te openen. Een schot dat gekeerd werd door GOES-doelman Brian Meulmeester belandde bij Edip Biberoglu, maar zijn inzet werd nog net gekeerd door Sherief Tawfik. Een kopbal van Chakib Tayeb werd even later gestopt door Meulmeester, terwijl een dreigend schot van GOES-aanvaller Erwin Franse niet goed gericht was. Uiteindelijk was het OFC dat in de 26ste minuut de openingstreffer noteerde: een voorzet van rechts werd door Tim Ruder binnen gekopt. Slechts een minuut later wist Frank Schilder de voorsprong te verdubbelen: 2-0.

Vlak na de rust moesten de bezoekers nog een tegenslag incasseren. GOES-verdediger Roycel James probeerde in het eigen strafschopgebied een fout te herstellen, maar haalde daarbij zijn tegenstander onderuit. James kon vertrekken met een rode kaart en OFC kreeg een strafschop toegekend. Vanaf elf meter maakte Chakib Tayeb geen fout: 3-0. De Oostzaners waren daarna dicht bij de 4-0 maar het afstandsschot van Calvin Valies, die zich een paar weken geleden aansloot bij OFC, belandde op de paal. In de 56ste minuut was het dan wel raak: vanuit een hoekschop wist verdediger Mike Brantjes weer eens binnen te koppen voor zijn vijfde treffer van het seizoen.

OFC bleef daarna gevaarlijk, maar wist niet meer te scoren. Namens de Zeeuwen kreeg onder andere Franse nog enkele grote kansen, maar deze werden niet verzilverd. Zo bleven de drie punten op overtuigende wijze in Oostzaan.

Dankzij de overwinning klimt de ploeg van Eric Heerings naar de vierde plek op de ranglijst. Volgende week mag OFC in het Brabantse Veghel op bezoek bij Blauw Geel 38. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC