Olympia Haarlem drukt Diemen weer onder de streep

Door een 0-2 nederlaag tegen Olympia Haarlem is Diemen weer naar de elfde plaats gezakt in de zondag derde klasse C, een plek die aan het eind van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud betekent. Met de nederlaag deed de ploeg van Gerrie Breugem vooral zichzelf tekort.

Olympia Haarlem slaagde er in de openingsfase al in om goed onder de druk van Diemen uit te voetballen. Nadat een treffer van de gasten terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, stond Marco Moelee aan de overkant oog-in-oog met Olympia-doelman Monne van Egmond. De middenvelder, in de laatste twee thuiswedstrijden goed voor twee hattricks, gaf de bal echter te weinig vaart mee.

In de fase hierna was Diemen het initiatief kwijt en daar profiteerden de Haarlemmers optimaal van. Na een half uur draaide Donovan Mijnals, oud-speler van onder meer JOS/Watergraafsmeer en Zeeburgia, goed weg bij Diemen-verdediger Tijs Ernest en zette met een hard schot de 0-1 op het scorebord. Drie minuten later was diezelfde Mijnals de aangever op Mo Boutalek, die de bal achter de van een blessure teruggekeerde Dave Moen schoot voor de 0-2.

Voor de rust was Ernest nog dichtbij op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop eindigde net naast de paal. In de tweede helft ging de thuisploeg hard op zoek naar die treffer en werd Olympia Haarlem teruggedrongen. Bright Owusu kreeg kort na elkaar twee grote kansen, alleen oog-in-oog met Van Egmond schoot hij recht op de doelman en even later mikte hij naast het doel. Olympia leunde achterover en was een paar keer gevaarlijk in de tegenstoot. Een vrije trap van Mijnals belandde op de lat en de aanvaller stuitte in de tachtigste minuut op Moen.

“We hebben de doelpunten te makkelijk weggegeven”, zei trainer Gerrie Breugem na afloop. “Het gevolg was dat we ons terug moesten knokken in de wedstrijd. Dat ging op zich goed en we creëerden ook diverse kansen, maar die hebben we helaas niet benut.” Het gevolg is dat Diemen nu weer op een nacompetitieplaats staat. De achterstand op de veilige tiende plek (Ouderkerk) bedraagt twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt