Ook Olaf Terhaar Sive Droste stopt na jaren in eerste elftal van Swift

Na veertien jaar in het eerste elftal heeft Olaf Terhaar Sive Droste besloten een punt achter zijn loopbaan in de selectie van Swift te zetten. De 31-jarige verdediger doet in navolging van Hasse Bosboom, Mathijs Kortland en Tijs Boeting ook een stapje terug naar het derde elftal van de Amsterdammers.

“De tijd die mijn nieuwe baan in beslag neemt is moeilijk te combineren met het voetballen in de Hoofdklasse. Ik zou er echt aan moeten trekken om het allemaal te kunnen redden, had het best nog wel een jaartje willen proberen, maar het is goed zo”, zegt Terhaar Sive Droste. “De afgelopen tijd heb ik vaak moeten rennen en vliegen om op tijd te komen voor trainingen en wedstrijden en als je ouder wordt, merk je dat je meer trainingsarbeid nodig hebt om hetzelfde te presteren als vroeger.”

Op zijn zeventiende kwam hij op het Olympiaplein terecht, nadat hij was begonnen bij VVO in Velp. Veertien jaar later kijkt Terhaar Sive Droste met een goed gevoel terug op zijn loopbaan bij Swift. “Ik heb altijd heel veel gehad aan Swift. Ook bij de persoonlijk minder leuke momenten is de club er voor me geweest en ik heb met veel plezier in het eerste elftal gespeeld. Ik heb alles meegemaakt: kampioenschappen, promoties en degradaties. Natuurlijk had ik het graag willen afsluiten met een prijs (de bekerfinale werd verloren, red.), maar lijfsbehoud in de Hoofdklasse is ook een mooie prestatie. Dat is Swift nog nooit gelukt, dus het voelt wel een beetje als stoppen op je hoogtepunt. En ik heb dit seizoen zo’n tachtig procent van de wedstrijden gespeeld, in de Hoofdklasse. Daar ben ik best wel trots op.”

Foto: Jan Vonk
Foto: Jan Vonk

De verdediger is niet de enige speler die het eerste elftal verruilt voor de Zaterdag 3 van Swift. Met Terhaar Sive Droste, Bosboom, Kortland en Boeting verdwijnt een behoorlijke Swift-kern uit de selectie. “Het klopt dat de echte Swift-sterkhouders nu met elkaar een stapje terug doen. Tijdens de afsluitingsavond afgelopen zaterdag is de nieuwe generatie spelers gelukkig opgestaan en is het leuk om te zien dat die jongens het overnemen om de cultuur van Swift te bewaken.”

In de Zaterdag 3 gaat hij met veel bekenden samen spelen. “Mijn broer speelt ook in dat team, samen met nog een aantal vrienden die ik in de afgelopen jaren bij Swift heb gemaakt. Ik weet niet hoe lang ik nog door zou kunnen gaan. Voetbal is het leukste dat er is, alleen heeft dat ook te maken met mijn baan en fysieke gesteldheid. Ik probeer het in ieder geval zo lang mogelijk vol te houden op niveau.”

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)