Ook Waterwijk mag op zoek

Het is januari en dan komt de carrousel op gang. Straks de spelers, maar nu eerst de trainers. De afgelopen weken wordt er bijna dagelijks bekend gemaakt dat er weer een trainer gaat vertrekken. Zo ook in Almere waar Waterwijk (zondag) en trainer Martin van Egmond bekend hebben gemaakt na dit seizoen niet met elkaar verder te gaan.

“De tegenvallende prestaties hebben er niets mee te maken”, zegt voorzitter Dirk Noteboom tegen Almere Vandaag. “Als we nu eerste hadden gestaan was dezelfde beslissing genomen. Na drie jaar is het tijd voor verandering. Anders komt een trainer te veel tussen de spelers te staan en verliest hij zijn effect”. Momenteel staat de ploeg van Van Egmond op de zevende plaats met 20 punten uit 13 wedstrijden. De vorige seizoenen gingen een stuk beter. In zijn eerste seizoen loodste Van Egomond zijn ploeg via de nacompetitie naar de derde klasse, waar het zich vorig seizoen eenvoudig wist te handhaven. Van Egmond: “Het wordt tijd voor een frisse wind, maar ik zal hier met pijn in het hart afscheid nemen. Waterwijk heeft mij in 2008 de kans gegeven om voor het eerst hoofdtrainer te worden. Daar ben ik de club dankbaar voor”.

De ambities van ASC Waterwijk zijn groot. Ooit hoopt het in de hoofdklasse te acteren. Stapje voor stapje wil het omhoog. Noteboom: “We hebben jaren in de vierde klasse gezeten. Martin heeft van ons een stabiele derdeklasser gemaakt. Nu wordt het tijd voor een trainer die ons weer een stapje hoger brengt. Misschien kan Martin dan over een paar jaar terugkeren om ons naar de eerste klasse te loodsen”.

Voor de resterende 13 wedstrijden hopen zowel de club als de trainer nog de nodige successen te behalen. Van Egmond: “Als we bij de eerste vier eindigen en dus de nacompetitie halen, dan doen we het heel goed. Dan zou ik op een mooie manier afscheid kunnen nemen”.  De 42-jarige oefenmeester heeft nog geen nieuwe club, maar had onlangs wel een gesprek met een kandidaat. “Ik heb bij een club een eerste gesprek gehad en ik heb wat brieven geschreven. Er is echter nog niets concreet. Ik zou ook als assistent bij een topklasser aan de slag willen en anders het liefst een club uit de tweede klas. Zaterdag of zondag maakt me niet uit. Ik woon in Almere, maar als Amsterdammer zou ik het natuurlijk ook mooi vinden om daar ergens aan de slag te gaan”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)