OSV is koppositie kwijt na gelijkspel tegen De Meteoor

In de zondag derde klasse C heeft OSV kostbare punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. De derby van Oostzaan eindigde in 1-1. OSV speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man omdat Nicky Roele de rode kaart kreeg. In ondertal wist OSV nog wel de gelijkmaker te scoren.

Het was een klein wonder dat het na vijf minuten nog 0-0 stond. Twee vrije trappen van OSV konden van dichtbij niet tussen de palen worden gekopt. En Massimo Kammeron raakte namens de Meteoor de paal in een hachelijke situatie. Na deze furieuze start viel er lange tijd, mede door de harde wind, weinig meer te genieten. OSV had moeite om de bal te laten gaan en De Meteoor kwam zo nauwelijks in de problemen. Dit leidde ook tot onderlinge irritaties bij de thuisploeg.

Nicky Roele gaat over de schreef wat hem op rood komt te staan - foto Peter Seijmour
Foto Peter Seijmour: Voor deze overtreding krijgt Nick Roele de rode kaart

Vlak voor rust kwam de wedstrijd weer tot leven. Nicky Roele werd gelanceerd aan de linkerkant maar zijn lage voorzet kon niet worden binnengetikt door Daan van Dijk. Vervolgens kwam De Meteoor uit het niets op voorsprong. Nolano Montblanc nam op 25 meter van het doel een opstuitende bal op de slof. Met de wind mee vloog deze keihard in de verre hoek, een juweel van een doelpunt.

Aan OSV de taak om deze achterstand in de tweede helft om te buigen. Gits was hier al snel dichtbij door knap weg te draaien bij zijn directe tegenstander. Zijn schot ging over het doel van Danny Hillegers. Even later raakte Rik Smit het zijnet. Nicky Roele bewees zijn ploeg een slechte dienst door een doodschop uit te delen aan aan Massimo Kammeron. Dit zorgde voor de nodige commotie langs de kant en op het veld. De twee hadden het even daarvoor ook al aan de stok gehad. Roele kon inrukken met rood.

IMG_5426

OSV leek weinig last te hebben van de man minder situatie en kwam op gelijke hoogte via Mitchell Bijvoet. Hij promoveerde een voorzet tot doelpunt met zijn borst. Het had weinig gescheeld of Bijvoet was de matchwinnaar geworden. Hij probeerde het van afstand en raakte de buitenkant van de paal. De laatste kans was voor Bilal Marrabou die door de verdediging soleerde maar naast schoot.

Door het gelijke spel moet OSV even pas op de plaats maken. De ploeg van Dennis Koorn legde vorige week beslag op de tweede periodetitel en kwam tevens alleen aan kop. OSV moet de leiderstrui voorlopig afstaan aan Arsenal, dat met 3-1 won van Zwanenburg. De Meteoor schiet niet heel veel op met een punt en blijft op de elfde plaats staan, wat aan het einde van de rit nacompetitie zou betekenen.

Klik hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag derde klasse C.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Peter Seijmour