Home / Algemeen / OSV terug aan kop na zege op IVV

OSV terug aan kop na zege op IVV

In de zondag derde klasse C heeft OSV de burenruzie met IVV in haar voordeel weten te beslissen. De ploeg van Dennis Koorn liep in de tweede helft eenvoudig uit naar een 3-0 overwinning. Omdat concurrent Arsenal onderuit ging is OSV na vandaag koploper op doelsaldo.

OSV legde de rivaal uit Landsmeer haar wil op in de openingsfase van de wedstrijd. Daan van Dijk schoot voorlangs en een poging van Jeffrey Gits werd van de lijn gehaald door Jerry Buddingh. Hierna kreeg IVV meer grip op het middenveld en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak voor de pauze hadden beide teams nog een grote kans op een treffer. Daan van Dijk zag zijn punter knap gered worden door Michael Bok en aan de andere kant kon IVV aanvoerder Sander Volger van dichtbij inkoppen, maar ging de bal tot ieders verbazing naast het doel.

OSV IVV 1 Peter Seijmour

In de tweede helft duurde het niet lang voordat de ban werd gebroken. Bok kon een schot van Bilal Marrabou niet klemmen en zag tot zijn afgrijzen Mitchel Bijvoet de openingstreffer maken: 1-0. Een doelpunt dat de wedstrijd zeker ten goede kwam. Bok voorkwam hierna meerdere malen een verdubbeling van de score. De doelman ging bij de 2-0 wel de fout in. Bij een corner ging de sluitpost onder de bal door en uitblinker Rik Smit maakte hier dankbaar gebruik van.

OSV IVV 3 Peter Seijmour

De wedstrijd was gespeeld maar de kansen bleven zich op stapelen voor OSV. Nadat van Dijk en Gits op Bok waren gestuit maakte invaller Sherwin Resida er 3-0 van. Hij bekroonde een goede actie van Jordy van Beek. In de slotfase was het open huis in de defensie van IVV en hadden er zomaar nog twee of drie treffers kunnen vallen. Dat leed bleef de hekkensluiter gelukkig bespaard.

OSV IVV 4 Peter Seijmour

Met nog zeven wedstrijden te gaan is het nog steeds ongemeen spannend in de zondag derde klasse C. OSV, Arsenal en AGB hebben alle drie 39 punten. DSOV is de volgende tegenstander voor de Oostzaanse formatie. Deze ploeg legde Arsenal vandaag op de pijnbank (0-3). IVV kan de laatste strohalm grijpen tegen Ouderkerk. De ploeg van Charles Loots moet winnen want anders lijkt degradatie niet meer af te wenden.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Peter Seijmour