Ouderkerk strandt tegen VVZA

Na een sterk seizoen in de competitie mocht Ouderkerk al nummer 2 van Zondag 3d aantreden in de nacompetitie tegen VVZA, de nummer 11 uit Zondag 2b.

Het talrijk opgekomen publiek zag vanaf de aftrap twee voorzichtig opererende ploegen, die vooralsnog de kat-uit-de boom keken en elkaar aftastten om vooral geen tegendoelpunt te hoeven incasseren. Het werd de eerste speelhelft dan ook een gelijk opgaande strijd waarbij over-en-weer wat speldenprikjes werden uitgedeeld. Daarbij kon Ouderkerk iets meer van die prikjes uitdelen. Zo schoot Roy la Grouw uit een corner net naast en werd een schot van Thijs de Dood na een corner geblokt. En een vrije trap van Durante Olsman werd gekeerd door de VVZA-goalie. Bij rust nog 0-0 dus.

In de tweede helft lag het initiatief bij VVZA, dat halverwege de tweede helft ook wist te scoren. Na een corner kopte Youri Hartigsveld binnen. Ouderkerk leek die achterstand al snel ongedaan te maken, na een goede aanval. Simon van Rens onderschepte de bal en kon Olsman bereiken. Die wilde op zijn beurt Senna Hamel bedienen, maar de spits kwam een teenlengte tekort voor de gelijkmaker. In de slotfase ging ook doelman Dax de Wit mee naar voren en was hij zelfs nog dichtbij de 1-1, maar de doelman van VVZA redde.

Zo mag VVZA nog hopen op handhaving en blijft Ouderkerk derdeklasser. Wel in een nieuwe competitie, want de ploeg stapt horizontaal over naar de zaterdag.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen en het programma in de nacompetitie: 

Zondag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)