Ouderkerk weet angstgegner Diemen eindelijk te kloppen

Na vijftien onderlinge ontmoetingen zonder zege is het Ouderkerk nu wel gelukt om Diemen te verslaan. De ploeg van Lex van der Horst was met 3-0 te sterk voor de hekkensluiter van de zondag derde klasse C. Twee spelers die vorig seizoen nog voor het zaterdagelftal actief waren, Friso Kaashoek (twee) en Sander Couperus, zorgden voor de doelpunten.

“Een verdiende zege, maar het was heel erg rommelig”, oordeelde Van der Horst. “Zeker niet onze beste wedstrijd, al is het wel lekker dat het balletje nu de goede kant op rolt. Vorige week speelden we bijvoorbeeld tegen VVA/Spartaan veel beter, maar verloren we (4-2, red.)”

20161002-ouderkerk-diemen-koos-van-der-leest-3

Beide ploegen wilden snel de opbouw van de tegenstander verstoren, wat soms chaos opleverde. In de hele wedstrijd vielen weinig kansen aan weerszijde. De openingstreffer kwam dan ook vrijwel uit het niets voor de thuisploeg. Bij een inworp stond Diemen niet goed op te letten en kwam de bal terecht bij Friso Kaashoek. De spits verschalkte Diemen-doelman Dave Moen in de zeventiende minuut met een hard schot in de korte hoek: 1-0.

Na ruim een half uur werd de voorsprong verdubbeld. Een lange bal leek verloren te gaan, maar Sander Couperus geloofde hier nog in. De aanvaller verraste zijn directe tegenstander hiermee en schoot fraai in de verre hoek de 2-0 binnen. Nog geen twee minuten na die treffer kreeg Diemen een enorme mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Doelman René de Jong redde echter knap op de inzet van Giliano Eyken.

20161002-ouderkerk-diemen-koos-van-der-leest-10

In de tweede helft bloedde de wedstrijd dood, deels door de barre weersomstandigheden. “Diemen kon niet, wij hoefden niet meer”, aldus Van der Horst. In de slotminuten werd het duel definitief beslist. Uit een goed uitgespeelde counter bepaalde Kaashoek de eindstand op 3-0 in het voordeel van de Ouderkerkers.

Van der Horst: “Deze zege is goed voor het moraal. We zijn fit, compleet; het gaat erg goed. We hebben een groep waarmee we voor niemand onder hoeven te doen.” Volgende week gaat Ouderkerk op bezoek bij de nog foutloze koploper FC Weesp. “Daar hebben we heel veel zin in. Laten we hopen hun het eerste puntverlies te kunnen bezorgen.”