Ouderkerk wint van PVC en mag als nummer 2 nacompetitie in

Ouderkerk hoopte zondag tegen PVC de tweede plaats vast te houden, zodat het de nacompetitie zou starten met een thuiswedstrijd. Roda ’46 was de achtervolger.

Vanwege een blessure ontbrak Daan van Unen bij Ouderkerk en ook Anthony Voskuilen was afwezig. In de eerste helft had Ouderkerk het moeilijk tegen PVC, dat constant hoog druk zette. Toch was het Durante Olsman die al in de 5e minuut leek te gaan scoren, maar de PVC-goalie wist dat te voorkomen.

In de 11e minuut was het wél raak, maar in de Ouderkerkse goal. Na slordig uitverdedigen werd PVC in het zadel geholpen en de 0-1 achterstand was een feit. Tot de rust bleef Ouderkerk verder ongeschonden en was er tijd om het een en ander recht te zetten.

De woorden van Hans Verhoogt wierpen hun vruchten af. In de 65e minuut was het dankzij goed doorzetten en jagen op de bal dat Quinten Drupsteen voor de bevrijdende treffer kon zorgen. Amper vijf minuten later was er een hoofdrol weggelegd voor Roemer Bouwman. Bij een ingooi op rechts bezorgde hij de bal bij Jim Kleine Staarman, die op zijn beurt met een bekeken pass Bouwman weer bediende en uit diens prima voorzet was het Drupsteen die zijn tweede doelpunt van de middag scoorde.

Dat zou dus genoeg zijn voor het vasthouden van de tweede plaats. Zelfs een 3-1 overwinning had er nota bene nog ingezeten. Het was opnieuw Drupsteen die in de 87e minuut bij een doorbraak binnen de zestien door de PVC-goalie werd geblokt, die op zijn beurt vervolgens zichtbaar natrapte en met rood kon vertrekken. De penalty, genomen door Thijs de Dood, leverde dankzij een prima save van de invaller-doelman van PVC helaas niets op, maar de overwinning kwam niet meer in het gevaar.

Ouderkerk mag dus mét thuiswedstrijd de nacompetitie in. Het ontvangt daarin oude bekende VVZA uit Amersfoort, vorig seizoen nog competitiegenoot in de derde klasse. Bekijk hier het hele programma voor de nacompetitie

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink