Overbos verliest degradatietwist van Castricum

Onderin de zaterdag tweede klasse A strijden vijf ploegen voor de tiende plaats. Overbos stond tot vandaag op die plek, maar moet door de nederlaag tegen directe concurrent FC Castricum een kleine pas op de plaats maken. De achterstand is nu één punt voor de ploeg van Stefan Teeken.

“Een nederlaag komt altijd aan, maar tegen een concurrent natuurlijk een stuk harder. We hebben op dit moment de punten hard nodig, zeker tegen de concurrentie”, is Teeken duidelijk. Op eigen veld gingen beide ploegen gelijk op, al had Overbos een klein overwicht. Dit hadden de Hoofddorpers vlak na rust ook uit kunnen drukken in de stand. Noud Bruchner had tot dan toe de grootste kans op de openingstreffer, maar zag zijn inzet tegen de lat belanden.

Niet veel later keek Overbos tegen een achterstand aan door een doelpunt van Stef Zeilstra. Castricum profiteerde van wat onoplettendheid in de Hoofddorpse defensie en breidde de voorsprong een kwartier voor tijd zelfs uit. Daan Hamaker bracht de 0-2 op het scorebord. Amper een minuut later volgde de aansluitingstreffer van Overbos door een vrije trap van Vincent Partosoebroto, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet: 1-2.

“Wij kampen nog steeds met fysieke ongemakken, zeker in de voorhoede”, aldus Teeken. “De komende weken speelt iedereen onderin nog tegen elkaar, dus je kan zeggen dat wij het een beetje in eigen hand hebben. Wij moeten uiteindelijk op die tiende plaats zien te komen. Daar stonden wij, Castricum is ons nu even gepasseerd, maar er zijn nog zes wedstrijd te spelen om die plek terug te veroveren. Te beginnen bij EVC over twee weken, ook een concurrent.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)