Pancratius deelt de punten met VVIJ

Het is Pancratius door een gelijkspel niet gelukt de tweede plek over te nemen van een eveneens puntenmorsend FC Abcoude in de zondag tweede klasse B. VVIJ slaagde erin een punt mee te nemen naar IJsselstein. Het duel tussen de nummer drie en nummer acht eindigde in 2-2.

De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong door een treffer van Lionel Grootfaam. Uit een afgeslagen hoekschop schoot de middenvelder raak en leek Pancratius de wedstrijd direct naar zich toe te trekken. Niets bleek minder waar, want slechts enkele minuten na de 1-0, viel de gelijkmaker uit het niets. Bob de Vries schoot van bijna 25 meter in de kruising, waarna de ploeg van Bart Jansen het even kwijt was.

VVIJ kwam beter in de wedstrijd, maar wist voor rust niet nogmaals toe te slaan. Na rust kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Een vrije trap werd door een verdediger onbedoeld verlengd en zo viel pardoes de 1-2 binnen. Pancratius wist de rug weer te rechten en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Weer tekende een middenvelder voor de treffer, Ralf Fenne schoot en via het been van een verdediger belandde de bal in het doel. Beide ploegen waren in de resterende tijd nog op zoek naar de zege, maar moesten genoegen nemen met een puntendeling.

Bart Jansen was na afloop stellig: “We hebben vandaag twee punten verloren, want we waren voetballend de betere ploeg. Al staat het natuurlijk 2-2 in de slotfase, dus dan kan er altijd nog een doelpunt aan de verkeerde kant vallen.” Het gelijkspel zorgt ervoor dat Pancratius niet profiteert van de morsende concurrentie voor de tweede plek én het gat met AGB, dat 1-2 won bij Kampong, wordt groter.

“AGB staat absoluut verdiend eerste, want zij spelen heel volwassen”, vindt Jansen. Dat Pancratius nu derde staat na dertien wedstrijden stemt hem wel positief en hij is tevreden over zijn ploeg.”Wij moeten nu constanter worden, maar ik ben wel tevreden over de eerste competitiehelft en kijk alweer uit naar de derby met DCG in januari”, besluit de oefenmeester.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Hans van Dijk