Home / Algemeen / Patrick Bal nieuwe trainer zondag afdeling Waterwijk

Patrick Bal nieuwe trainer zondag afdeling Waterwijk

Patrick Bal is komend seizoen de hoofdtrainer van zondag derdeklasser Waterwijk. Bal, momenteel werkzaam in Thailand, is de opvolger van Gerard Staats. Naast het eerste elftal zal hij het hoogste jeugdelftal den D2 onder zijn hoede nemen.

Eind januari waren de club en trainer al akkoord over een verbintenis voor komend seizoen, maar op verzoek van Bal werd dit lange tijd stil gehouden. Bal: “Dat had vooral te maken met de financiële afwikkeling bij mijn huidige club. Ik had een doorlopend contract  bij Chiang Rai United in Thailand en het werkt hier allemaal wat anders dat wij in Nederland gewend zijn. Nu hebben beide partijen gewoon aan alle verplichtingen voldaan en kan het nieuws dus naar buiten.”

coachend

Bestuurslid Frans Walther van Waterwijk zei eerder tegen Almere Vandaag: “We kennen Patrick als een gemotiveerde trainer die door de jaren heen veel ervaring heeft opgedaan met jonge spelers. Hij was vorig jaar al bij ons in beeld en sindsdien zijn we hem niet uit het oog verloren. Onlangs spraken we met hem af om alleen onze A-junioren te komen trainen. Nu we weten dat Gerard stopt, komt daar de zondagploeg nog bij. De junioren die hij ook zal trainen, hebben zo een grotere kans om direct naar het eerste door te stromen. Zo creëren we hopelijk wat rust en een sterk clubgevoel”,

Patrick Bal als trainer van Dayton Dutch Lions
Patrick Bal als trainer van Dayton Dutch Lions

Bal was eerder werkzaam voor Dayton Dutch Lions in Amerika (waar hij zelf zijn  contract inleverde) voordat hij aan de slag ging in Thailand. Bal: “ In december besloot ik al dat het tijd was om terug te keren naar Nederland.  Mijn doel is om binnen drie jaar ook het hoogste trainersdiploma te halen (TC 1).” Eerder was de oefenmeester ondermeer werkzaam voor Zwarte Schapen, Sporting Flevoland, Almere City en Soccer Centers in New Jersey.

Half april zal Bal terugkeren in Nederland. Bal: “Ik kan wel boek schrijven over alles wat ik in Amerika en Thailand heb meegemaakt.”

Later vandaag ween een nieuwe aflevering van onze Trainercarrousel.