Persoonlijke fout nekt AH’78 tegen Geinoord

Een zeker lijkend punt voor deAH’78  werd in blessuretijd alsnog vergooid, Geinoord profiteerde dankbaar van een presentje van de thuisploeg en incasseerde de ‘drie-punter’ na 92 minuten spelen met graagte (1-2).

Zuur om zo als ploeg te moeten verliezen, maar ook dat hoort bij voetbal: wie de minste fouten maakt wint vaak, het bezoekende Geinoord sloot een sterkere 2e helft alsnog winnend af en was daar heel gelukkig mee. Nu eens rolde het kwartje voor hun de goede kant op, vorig seizoen was dat vaak niet het geval voor de rood-witten uit Nieuwegein.

Dat zag er in de 1e helft zeker niet naar uit, AH’78 opende sterk en had het meeste balbezit. Vroeg storend werd de opbouw van Geinoord gedwarsboomd en in veel gevallen werden de spitsen bij balbezit snel ingespeeld.

In de 5e minuut leverde dat de gewenste voorsprong op: weer werd de opbouw van Geinoord snel gestoord, Danny Hoogeveen passte snel door naar de vrijstaande Mo el Kaddari op rand strafschopgebied en voor keeper Velders bleef hij koel en tikte met rechts binnen (1-0)

De bezoekers zochten nu de aanval, in de tiende minuut hadden ze pech met een vrije trap op 20 meter van de goal: via de binnenkant van de linkerpaal stuiterde de ingedraaide bal het veld weer in, een verbaasde keeper Roomer kwam met de schrik vrij. AH’78 nam hierna de teugels strakker in handen, liet de bal goed rondgaan en zocht met regelmaat de ruimtes over de vleugels. Mark Wisse en Mo el Kaddari benutten die ruimtes goed, zonder tot echte uitgespeelde kansen te komen. Geinoord had hier weinig antwoord op en liep wat achter de feiten aan.

In de 37e minuut een fraaie passerbeweging van centrumspits Mounir el Kaddari, zijn schuiver van 18 meter verdween net naast de verkeerde kant van de paal. De rust in het natte Stadspark werd met 1-0 bereikt, op dat moment een terechte tussenstand.

Na rust pakte Geinoord de zaken anders aan, direct werd de regie in het spel overgenomen. Nu werd er door hun wel goed gecombineerd naar voren en het surplus aan fysieke kracht en lengte uitgebuit. AH’78 kon nog maar moeizaam uit de verdedigende stellingen komen omdat het middenveld minder goed aanspeelbaar was of in balbezit te snel de bal aan de tegenstander moest laten. Met name vrije trappen en corners van Geinoord zorgen meer en meer voor gevaar in de ’16’ van AH’78, keeper Roomer moest in de eerste 10 minuten na rust al 2x handelend optreden bij inzetten van dichtbij.

Met name invaller Paul Roestenburg van Geinoord onderscheidde zich in de 2e helft: met al zijn ervaring stuwde hij zijn ploeg naar voren. Het wachten was op de gelijkmaker die niet uit kon blijven, in de 70e minuut was het zover: een vrije trap van Roestenburg kwam gevaarlijk door bij de 2e paal, AH’78 greep onvoldoende in en ondanks een dappere reddingspoging van keeper Roomer op de doellijn verdween de bal toch via Evert van Dijk in de touwen (1-1)

Hierna golfde het spel op en neer, AH’78 rechtte nogmaals de rug en counterde nu met veel ruimte achter de verdediging van Geinoord. In de 73e minuut een slimme dieptepass van Henrique Banjaktoetoer op de weggesprintte Mo el Kaddari, zijn inzet passeerde keeper Velders maar net voor de doellijn wist Nick Marchal de bal nog tot corner te glijden.

Ook Geinoord kreeg mogelijkheden, slordig balverlies op het middenveld leidde ertoe dat spits Niels Maat van dichtbij net niet raak kon schieten.

Twee minuten voor tijd was het weer de razendsnelle Mo el Kaddari die de linksback van Geinoord binnendoor passeerde, zijn voorzet (of inzet) werd bij de 2e paal net niet bereikt door invaller Timo Westlake en dé kans op 2-1 ging verloren. Een ieder verzoende zich op het eind al min of meer met een puntendeling, totdat invaller Taoufik Ouali op het middenveld zich verslikte in de druk zettende Gunther Salfischberger, diens steekpass bereikte de uit de rug van Schildt weggelopen Niels Maat en voor keeper Roomer tikte hij de ongedachte (1-2) in het doel.

Een pijnlijk afgestrafte persoonlijke fout besliste dit duel in het voordeel van het bezoekende Geinoord, AH’78 likte na afloop zijn wonden. Dergelijke fouten op dit niveau worden afgestraft, laat dat een harde les zijn voor de equipe van Bertus van Effrink.Volgende week wacht het uitduel tegen RKAVIC in Amstelveen, deze Amsterdamse ploeg staat nog zonder punten na 2 duels en zal dus gebrand zijn om de eerste 3 punten binnen te halen. AH’78 weet wat het te doen staat.