Peter Post (AFC) kiest nu alsnog voor terugkeer bij Amstelveen

Peter Post keert komende zomer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Amstelveen Heemraad. De 31-jarige verdediger, die dit seizoen met aanhoudend blessureleed kampt, komt over van zaterdag eersteklasser AFC.

Een jaar geleden sprak Post ook met Amstelveen-trainer Radjin de Haan, maar koos destijds voor een terugkeer bij AFC. “Een aantal vrienden van mij uit mijn tijd in de jeugd – Post speelde tot de B-junioren bij Amstelveen – was naar het derde elftal gegaan, waarop ik besloot toch voor AFC te kiezen. Lekker dicht bij huis, een warm bad. Nu hebben een aantal goede vrienden uit mijn periode bij Ajax de keuze gemaakt samen naar Amstelveen te vertrekken (waaronder Joel Silooy, red.). Zij hebben mij ervan overtuigd om ook mee te gaan, om er nog één keer vol voor te gaan.”

Zijn terugkeer bij AFC is dit seizoen niet geworden wat hij er vooraf van had gehoopt. Door enkelklachten liep hij in de voorbereiding een achillespeesontsteking op, dat hij verwaarloosde door te blijven voetballen. Post speelde zes wedstrijden in het eerste elftal, totdat zijn enkel hem alsnog parten speelde. “Ik kreeg moeite met lopen, het trekken van sprintjes ging niet meer zo makkelijk. Ik ben al drie maanden niet in actie gekomen en afgelopen woensdag geopereerd. Ik heb last van botweefsel in mijn rechterenkel, een echte voetbalenkel.” De operatie zette meteen een streep door de rest van het seizoen.

“Het is een waardeloos seizoen”, zegt Post. “Gelukkig heeft Benno (Nihom, de trainer, red.) daarna alle puzzelstukjes goed weten te leggen en ik ben alleen maar blij dat het zo goed gaat met de eerste plaats. Maar ik weet niet of ik straks trots kan zijn dat ik deel heb uitgemaakt van een eventueel kampioenschap. Daarvoor was mijn inbreng te klein.”

De centrale verdediger hoopt volgend seizoen wel van waarde te kunnen zijn voor Amstelveen. “Ik heb een paar wedstrijden gezien en ik was niet onder de indruk van de tegenstanders. Ik denk dat je met een goede kwaliteitsimpuls meteen een rol van betekenis kan spelen in de tweede klasse.”

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!