Preview speelronde 11: De competitie wordt hervat!

Na een weekend vol beker- en inhaalwedstrijden wordt de competitie weer hervat. We zijn aanbeland bij de elfde speelronde. Het Amsterdamsche Voetbal zet voor u de meest aansprekende wedstrijden op een rij.

Voor AFC staat er dit weekend de kraker tegen VVSB op het programma. AFC presteert de laatste weken wisselvallig en laat vooral in de uitwedstrijden veel punten liggen. Hierdoor staat de ploeg van Bart Logchies op de vierde plaats met zeven punten achterstand op koploper WKE. AFC klimt bij winst over VVSB heen. AFC is thuis nog ongeslagen dus het kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. In de beker haalde AFC hard uit tegen vierdeklasser Hoograven (0-11). Lees hier het interview met clubtopscorer Daan Sutorius.

Daan Sutorius

In de zaterdag Hoofdklasse A moest Swift door de nederlaag tegen ODIN’59 even pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap. In de beker is Swift wel door na een klapper tegen Spakenburg 2, het werd maar liefst 10-1. Tegenstander van komend weekend is laagvlieger VVA’71. Kan Swift op eigen veld weer een overwinning boeken? Ajax is de laatste weken wat geklommen op de ranglijst, maar de verschillen in de middenmoot zijn uitermate klein. Ajax kan dit weekend aan de bak want het moet op bezoek bij Huizen, de huidige nummer twee van de ranglijst. Ajax is ook een ronde verder in de beker door een 6-0 overwinning op derdeklasser KFC.

Odin59 - Swift

Ook de Dijk zag het gat met de koploper groeien dankzij het gelijke spel bij de Meern (3-3). Het verschil met het ongenaakbare Westlandia bedraagt nu zeven punten. De Dijk speelt dit weekend thuis tegen DHC. In de beker schakelde De Dijk DOVO uit na strafschoppen. OFC won de afgelopen drie wedstrijden en staat nu achter De Dijk op de derde plaats. Voor de Oostzaners wacht de confrontatie met middenmoter RKAVV. JOS/Watergraafsmeer bewandelde de omgekeerde weg dankzij drie nederlagen op rij tegen de huidige top drie van de ranglijst. Kan JOS/Watergraafsmeer dit weekend eindelijk weer eens drie punten pakken op bezoek bij Nieuw-Utrecht?

DeDijkDovoSlide

Voor WV-HEDW staat er weer een belangrijk duel te wachten in de onderste regionen van de zaterdag eersteklasse B. Het speelt namelijk tegen Alexandria’66. Een overwinning zou zeer welkom zijn voor de promovendus. Het kende een goede generale want in de beker werd tweedeklasser BOL eenvoudig aan de kant gezet (1-5). In de zondag eersteklasse A strijdt Zeeburgia dit weekend om de derde plaats in een rechtstreeks duel met Hoogland. De laatste nederlaag van Zeeburgia dateert al weer van ruim twee maanden geleden. Purmersteijn wil de druk op koploper Alphense Boys houden en moet thuis zien te winnen van degradatiekandidaat DEM. Purmersteijn rekende in de beker moeizaam af met derdeklasser Altius (2-1).

WVHEDW - Nootdorp

In de altijd spannende zaterdag tweedeklasse A speelt koploper AFC dit weekend een lastige uitwedstrijd op en tegen Marken. AFC is bezig aan een sterke serie. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. DVVA gaat tegen Overbos weer eens voor een thuisoverwinning. Overbos is bezig aan een revival en is dus een geduchte tegenstander. Verder is er nog de topper tussen de nummers drie en vier, AMVJ en OSV. Beide ploegen zijn goed in vorm de laatste weken. HBOK speelt een uitwedstrijd tegen BOL. In zaterdag 2B kregen Almere en Aalsmeer allebij een punt in mindering. Ondanks dat blijven ze gedeeld koploper in deze afdeling. Aalsmeer speelt de topper tegen de Bilt en Almere moet op bezoek bij Benschop.

AMVJ - AFC

De meest aansprekende wedstrijd in de zondag tweede klasse B is de derby in Amsterdam-West tussen VVA/Spartaan en DCG. Beide ploegen presteren teleurstellend met respectievelijk een dertiende en zesde plaats. Een overwinning kan wellicht het begin zijn van betere tijden. Lees hier een voorbeschouwing op deze wedstrijd met DCG-verdediger Finn van der Velden. Koploper ZSGOWMS speelt de lastige uitwedstrijd tegen SCH’44 en Legmeervogels gaat op visite bij hekkensluiter Weesp. Pancratius (Zilvermeeuwen) en Hoofddorp (NVC) hebben een uitwedstrijd voor de boeg.

DCG - Pancratius

In de zaterdag derde klasse B zijn er dit weekend twee derby’s. Koploper Buitenveldert speelt tegen ZSGOWMS en Blauw-Wit Beursbengels treft JOS/Watergraafsmeer. In zaterdag 3C is er de absolute kraker tussen koplopers Amstelveen en Loosdrecht. In de zondag derdeklasse C zijn er dit weekend bijna alleen maar derby’s te vinden. Gezien de stand op de ranglijst is Diemen-OSV de meest aansprekende. Koploper Arsenal ontvangt Fortius en AGB moet op bezoek bij IVV.

Kijk voor een volledig overzicht op de verschillende klassenpagina’s!