Home / Algemeen / Preview speelronde 8: de eerste periodetitel wordt verdeeld

Preview speelronde 8: de eerste periodetitel wordt verdeeld

De eerste periode komt dit weekend ten einde. Twee clubs (FC Weesp en De Dijk) hebben al een ticket voor de nacompetitie in de wacht gesleept, hier zullen nog een aantal clubs uit de regio bij kunnen komen. Alle kanshebbers op een rij.

FC Weesp mocht twee weken geleden als eerste club van de regio feest vieren. Een gelijkspel op bezoek bij DWS was genoeg om in de voorlaatste speelronde de prijs in de zondag derde klasse C in de wacht te slepen.

Voor De Dijk was het vorige week een fijne zaterdagavond. De koploper van de Derde Divisie zag de enige overgebleven concurrent Be Quick 1887 met 0-4 onderuit gaan tegen EVV en verzekerde zich zo van de eerste periodetitel. De ploeg van Jochem Twisker kan het feestje zondag aan de eigen Schellingwouderdijk vieren als OJC Rosmalen (van oud-Swift-trainer David Vecht) op bezoek komt.

Foto Pim Waslander/Orange Pictures | De Dijk verzekerde zich vorige week zonder te spelen al van de eerste periodetitel.
Foto Pim Waslander/Orange Pictures | De Dijk verzekerde zich vorige week zonder te spelen al van de eerste periodetitel.

Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer heeft nog een kans op de periodetitel, maar is hierbij afhankelijk van de concurrentie. Door een 1-3 nederlaag twee weken geleden tegen Woezik is die ploeg nu de favoriet en volgen de Amsterdammers op één punt. Een misstap van de koploper en winst op bezoek bij SDO is noodzakelijk voor de ploeg van Roy van der Mije.

Purmersteijn heeft het wel in eigen hand. De koploper van de zondag eerste klasse A is nog ongeslagen en kan dat op bezoek bij promovendus Elinkwijk beklinken met de eerste prijs, op jacht naar het kampioenschap.

HBOK is ook koploper in de zaterdag tweede klasse A, maar heeft het niet in eigen hand. De ploeg van Marc Onsia deelt de koppositie met ZOB, dat een veel beter doelsaldo heeft. Daarnaast spelen zij thuis tegen Opperdoes dat pas een punt heeft, terwijl HBOK in Zunderdorp Marken ontvangt. Winst zal nog niet voldoende zijn voor HBOK.

Foto: Rikus de Lange | HBOK won 8 oktober nog van BOL, maar moet hopen op een slippertje van de concurrent.
Foto: Rikus de Lange | HBOK won 8 oktober nog van BOL, maar moet hopen op een slippertje van de concurrent.

Voor AGB en Pancratius zal ook winst in de zondag tweede klasse B nog niet voldoende zijn. De ploegen staan respectievelijk tweede en derde, maar delen de koppositie met SCH’44 dat een beter doelsaldo heeft. AGB (tegen Hoofddorp) en Pancratius (bij DSOV) moeten zo hopen op een misstap van de koploper bij United/DAVO en zelf winnen. FC Abcoude heeft twee punten minder en maakt met wat geluk een kleine kans als het wint bij DCG.

Ook Kadoelen heeft wat geluk nodig als het de eerste periode in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Jordi van Beek speelt zelf tegen Monnickendam de topper tussen de nummers vier en drie. Beide ploegen staan op twee punten van HCSC en Castricum en kunnen dus alleen bij een slippertje van die twee ploegen kans maken.

Het zaterdagelftal van De Meteoor heeft het volledig in eigen hand. De Amsterdammers zijn nog foutloos in de vierde klasse B en kunnen dit op bezoek bij laagvlieger Sloterdijk bekronen met de periodetitel. In de vierde klasse C zijn meer gegadigden. CTO’70 (bij De Meer) en Overamstel (tegen De Dijk) lijken het uit te gaan vechten, aangezien zij de koppositie delen.

Foto John Beckman | SDZ heeft de eerste periodetitel in eigen hand als het op bezoek gaat bij concurrent Zaandijk.
Foto John Beckman | SDZ heeft de eerste periodetitel in eigen hand als het op bezoek gaat bij concurrent Zaandijk.

De kans dat Zwanenburg de eerste periodetitel in zondag 4D pakt, is zeer klein. De ploeg van Mehmet Simsek moet zelf winnen van het laag geklasseerde DIO en hopen dat koploper Alliance’22 (de enige ploeg waar Zwanenburg van verloor) op eigen veld van hekkensluiter Vogelenzang verliest.

In de zondag vierde klasse F moeten Waterwijk (tegen Geuzen Middenmeer) en Real Sranang (tegen AS’80) op eenzelfde soort scenario hopen. Daar volgen de twee clubs koploper Allen Weerbaar op drie punten achterstand.

In de vierde klasse E en vijfde klasse C strijden twee concurrenten in een onderling duel om de periodetitel. SDZ (4E) heeft een voorsprong van twee punten op achtervolger Zaandijk, waar de Amsterdammers op bezoek gaan. Het nieuwe Atletico Club Amsterdam (5C) kan geschiedenis schrijven met de eerste periodetitel in de clubhistorie. Op eigen veld moet hiervoor tegen OSC een voorsprong van twee punten verdedigd worden.

Kijk voor het hele programma en de stand op de diverse klassenpagina’s.