Home / Derde Divisie zaterdag / Programma zaterdag 28 september

Programma zaterdag 28 september

Vorige week begon voor de meeste ploegen de competitie en dat was in sommige gevallen spectaculair. Zo gaf WV-HEDW een 1-4 voorsprong in de 74e minuut nog weg en werd het uiteindelijk 5-4. Maar er waren ook minder doelpuntrijke duels. Zo bleef het bij AFC – HFC 0-0, vooral dankzij een sterk optreden van doelman Patrick ZonneveldWat staat ons dit weekend te wachten? Hieronder een blik op het programma voor zaterdag 28 september.

Tweede Divisie

In de Tweede Divisie staat er een echte topper op het programma. AFC gaat namelijk op bezoek bij koploper IJsselmeervogels in Spakenburg. De rooien boekten 4 zeges en 1 gelijkspel in de eerste 5 duels. AFC won 2 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor een keer. Toch is dit duel een absolute topper: de koploper tegen de kampioen, met Danny van den Meiracker en Raily Ignacio als echte goalgetters moet dit wel een vermakelijk duel worden.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de tussenstand in de Tweede Divisie

Derde divisie zaterdag

Voor Ajax zaterdag is het een drukke week. Zaterdag werd er nipt verloren van Barendrecht. Doordeweeks moest de ploeg van Yuri Rose op bezoek bij VVOG in Harderwijk voor het bekerduel, dat duel werd wel begonnen. Zaterdag moet Ajax opnieuw op pad, dit keer naar Harkema voor het treffen met Harkemse Boys.

Klik hier om de uitslagen, het programma en de standen van de Derde Divisie zaterdag te zien.

Hoofdklasse B zaterdag 

In de Hoofdklasse B zijn Swift, Purmersteijn en De Dijk actief. Swift leed afgelopen week de eerste, onnodige, nederlaag van de competitie. Dit weekend moet het op bezoek bij koploper Staphorst, dat afgelopen weken al Purmersteijn (2-8) en De Dijk (1-6) verpulverde. Weet de derde Amsterdamse opponent het Staphorst wel moeilijk te maken?

Purmersteijn neemt het zaterdagavond op tegen promovendus NSC Nijkerk, dat tot nu toe prima meedraait en op de negende plek staat. Voor De Dijk is het dit weekend erop of eronder: het gaat op bezoek bij DETO, dat samen met De Dijk de enige nog puntloze ploeg is in de Hoofdklasse.

Het schema voor dit weekend:

  • Staphorst – Swift
  • DETO – De Dijk
  • Purmersteijn – NSC Nijkerk

Klik hier om de uitslagen, het programma en de standen van de Hoofdklasse B zaterdag te zien.

Eerste klasse A

Zoals gezegd maakte WV-HEDW er een spectaculaire seizoensstart van, maar bleef het zonder punten achter. Thuis tegen Zuidvogels mag het dit weekend proberen om de eerste 3 punten te pakken. Zuidvogels nam het vorige week op tegen AFC, dat duel eindigde in een bloedeloos gelijkspel. AFC ontvangt dit weekend FC Breukelen. Verder ontvangt ZOB Roda ’46. 

Klik hier om het programma van de eerste klasse A te zien.

Tweede klasse A

In de tweede klasse A deze zaterdag twee onderlinge duels tussen Amsterdamse ploegen: OSV – DVVA en HBOK – AMVJ. Verder gaat FC Aalsmeer op bezoek bij Jong Holland en Purmersteijn op bezoek bij CSW. Arsenal reist af naar Zaandam voor het duel met de plaatselijke FC. 

Klik hier om het programma van de tweede klasse A te zien.

Tweede klasse B

Naast de tweede klasse A spelen er clubs uit de omgeving van Amsterdam in de tweede klasse B. Dit zijn Waterwijk en FC Almere. Voor beide staat komend weekend een thuisduel op het programma. Waterwijk ontvangt Loosdrecht, Almere FC ontvangt Nieuwland. 

Klik hier om het programma van de tweede klasse B te zien.

Derde klasse B

De derde klasse B bestaat op twee ploegen na uit ploegen uit de omgeving van Amsterdam. Zo komt SCW uit Rijsenhout en ZCFC is gevestigd in Wijdewormer. Buitenveldert degradeerde het afgelopen seizoen uit de tweede klasse en heeft als doelstelling om gelijk weer te promoveren. Het begon vorige week goed, met een 5-1 zege op Kadoelen. Dit weekend treft de ploeg uit Amsterdam Zuid De Meer.

Klik hier om het programma van de derde klasse B te zien.

Derde klasse C

In de derde klasse C acteert alleen Buitenboys. Door een eigen doelpunt werd afgelopen weekend verloren van VVZ ’49. Dit weekend gaat Buitenboys op bezoek bij FC Hilversum. 

Klik hier om het programma van de derde klasse C te zien.

Vierde klasse B

De Meteoor en TOB spelen vooral tegen ploegen van buiten Amsterdam. Beiden begonnen de competitie met een overwinning. Dit weekend staan ze tegenover elkaar op het complex van TOB.

Klik hier om het programma van de vierde klasse B te zien.

Vierde klasse C

AC Amsterdam moet het dit seizoen vooral opnemen tegen ploegen uit het westen van Nederland. Zo speelt het vooral tegen clubs uit de omgeving van Hoofddorp en Haarlem. De ploeg begon de competitie met een doelpuntrijke zege op UNO (3-8). Dit weekend staat een thuiswedstrijd tegen VEW op het programma. 

Klik hier om het programma van de vierde klasse C te zien.

Vierde klasse D

De vierde klasse D is een competitie die volledig uit Amsterdamse clubs bestaat. Alle twaalf de ploegen komen uit Amsterdam. Dit betekent dat er elke week mooie affiches zijn. Portugal Amsterdam begon de competitie het meest overtuigend: het won met 8-1 van SDZ. Dit weekend treft Portugal Amsterdam Vlug en Vaardig, dat vorige week vrij was vanwege het oneven aantal ploegen in de competitie.

Klik hier om het programma van de vierde klasse D te zien.

Vierde klasse E

De vierde klasse E bestaat bijna alleen uit ploegen uit Amsterdam. Alleen Hertha niet, de club komt uit Vinkeveen. De krachtsverschillen in deze competitie lijken groot, afgaande op een aantal uitslagen van vorige week. Twee keer werden dubbele cijfers genoteerd. Robinhood won met 10-0 van Ouderkerk en Hertha won met 11-3 van Forza Almere. 

Klik hier om het programma van de vierde klasse E te zien.

 Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)