Publiekslieveling Ilias Bouzit mikt met ‘T Knooppunt op de treble

Hij is samen met de club opgegroeid. Ilias Bouzit komt uit dezelfde buurt, brak door toen de zaalvoetbalclub haar weg naar de top inzette en gaat nu zijn vierde seizoen in bij ‘T Knooppunt. Na de beker (2016) en het felbegeerde landskampioenschap (2017) werkt de 22-jarige publiekslieveling nu toe naar het grote doel: de treble. Te beginnen met de Super Cup, zaterdag tegen FC Marlene. Een wedstrijd met een bijzonder randje.

Er komen wat revanchegevoelens bij kijken. Vorig jaar verloor ‘T Knooppunt de eerste finale van het seizoen, van stadsgenoot ASV Lebo. Ook de bekerfinale ging verloren, na strafschoppen tegen FC Marlene, een wedstrijd die later overschaduwd werd door alle ophef eromheen. “We hebben wat goed te maken”, zegt Bouzit over de tegenstander van aankomende zaterdag. “De Super Cup ontbreekt nog in onze prijzenkast. Die willen we heel graag winnen.”

De sfeer is in ieder geval goed. ‘T Knooppunt bereikte in Noorwegen het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup en werkt vol vertrouwen toe naar de start van de competitie. “In Noorwegen zijn we dichter naar elkaar toegegroeid. Je leert elkaar beter kennen, zowel binnen als buiten de lijnen.” Met Mo Attaibi, Sofian el Adel en Adil Zouthane (allen Hovocubo) kwamen drie versterkingen naar de Sporthallen Zuid. El Adel en Zouthane speelden eerder al voor de Amsterdammers, die dit seizoen onder leiding staan van de nieuwe trainer Hicham Bennhammou.

Foto ‘T Knooppunt | Bouzit juicht op de UEFA Futsal Cup

Als regerend landskampioen, en ook gezien de selectie, is ‘T Knooppunt dé titelfavoriet voor komend seizoen. Toch waakt Bouzit voor onderschatting die bij de favorietenrol komt kijken. “We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen en denken dat we het even doen. Iedereen wil heel graag van ons winnen, daar moeten wij een passend antwoord op hebben.” Hij legt de lat bovendien hoog. “Wij willen voor de treble gaan.”

Tegen druk is hij als publiekslieveling bestand. Wekelijks wordt zijn naam door de fanatieke aanhang van de Amsterdammers gescandeerd, het nummer ’14’ draagt Bouzit met trots. “Ik kom uit de buurt, ken alle jongens die ons supporten. Ben samen met de club opgegroeid. Ik vind het juist prachtig.”

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)