Purmersteijn heeft weinig problemen met De Kennemers

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft vrij eenvoudig de laatste zestien van de districtsbeker bereikt. De ploeg van Martin van Ophuizen was veel te sterk voor De Kennemers. De derdeklasser werd op een

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat Purmersteijn een maatje te groot was voor de bezoekers, onder leiding van voormalig Chabab-trainer Alami Ahannach. Purmersteijn was constant in balbezit, alleen stokte het in aanvallend opzicht en werden er weinig scoringskansen gecreëerd. Het eerste wapenfeit was in de tiende minuut toen een hard schot van Boyd Mak over de lat scheerde.

Enkele minuten later viel de 1-0. Uit een indraaiende hoekschop werd de bal bij een scrimmage driemaal van de lijn gehaald, totdat Rowin Mol wel trefzeker was. Het bleef een spel van kat en muis en uit een afgemeten voorzet van Alex Treuren kopte Niels Eijkenaar de 2-0 schitterend in. Ondanks het grote overwicht werd er met ‘maar’ een 2-0 de rust ingegaan en moest keeper Richard de Groot slechts eenmaal in actie komen door een voorzet uit de lucht te plukken.

Het bleef ook na de rust hetzelfde spelbeeld als in het eerste gedeelte. Nadat Yassin El Yaakoubi aan de rechterkant goed doorkwam, werd zijn inzet knap gekeerd door doelman Dave Davidson. Toch werd een minuut later de marge opgevoerd. Uit een hoekschop van Boyd Mak kreeg de sluitpost de bal niet klem en Eijkenaar was er als de kippen bij om de 3-0 op het scorebord te brengen. Daarmee was de wedstrijd in wezen gespeeld.

De Kennemers, dat in de tweede helft ook nauwelijks op de helft van Purmersteijn te vinden was, kwam dankzij een verdedigingsfout in de 62e minuut door invaller Hairiks Jansen op 3-1. Spannend werd het niet meer. Acht minuten na de eretreffer bracht El Yaakoubi het verschil weer naar drie doelpunten. Zijn strafschop werd in eerste instantie gedeeltelijk gestopt en in de rebound knalde hij alsnog de 4-1 binnen.

Ook hierna kregen de Purmerenders nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren. Een pegel van Mak teisterde de lat, een
inzet van Jordi Wigman werd door Davidson stijlvol uit de kruising gehaald en een kopbal van Eijkenaar ging langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd slaagde De Kennemers erin nog iets terug te doen. Geoffrey Purse bepaalde de eindstand op 4-2.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)