Real Sranang verslaat SDZ pas na strafschoppen

Na het spektakelstuk van afgelopen weekend (4-4) hebben SDZ en Real Sranang er ook in de tweede wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse een sensationele wedstrijd van gemaakt. In Amsterdam-West moesten zelfs strafschoppen voor de beslissing zorgen na een 3-3 eindstand, die door Real Sranang het best genomen werden.

Er viel genoeg te genieten aan de Transformatorweg. Al binnen het kwartier kreeg Real Sranang een paar goede mogelijkheden, maar schoot Dwight Gefferie recht op doelman Mitch van Dijk en had de sluitpost ook een uitstekende reflex toen Virgil Lieuw-A-Soe na een van richting veranderd schot voor hem opdook. Het was dan ook verrassend dat SDZ halverwege de eerste helft de score opende. Doelman Gregory Kerk kwam zijn doel uit, greep mis bij een luchtduel met Guy Schouten en zag diens kopbal binnen rollen: 1-0.

Schot Geoffrey Verwey

Zes minuten voor rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld door de thuisploeg. Sranang-verdediger Kensy Kenswel kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand, wat scheidsrechter Van Genderen bestrafte met een strafschop. Deze werd door Mouad Tallih goed binnen geschoten: 2-0. De voorsprong voor SDZ was op basis van het tweede deel van de eerste helft meer dan verdiend en had op slag van rust zelfs nog groter kunnen worden. Uit een voorzet van Dennie Klaasenbos dook Tallih vrij op bij de tweede paal, maar miste de bal volledig.

Het verschil bij Real Sranang tussen de eerste en de tweede helft was enorm, want de gasten klapten er na rust meteen op en hadden in dertien minuten tijd de stand alweer gelijk getrokken. In de vijftigste minuut benutte Jurgen Daniel een strafschop nadat Geoffrey Verwey op de achterlijn onderuit werd gehaald door George Akpo en acht minuten later ontdeed de aanvaller zich van zijn directe tegenstander om vervolgens in de korte hoek hard raak te schieten: 2-2.

Mouad Tallih en Dwight Gefferie

Gefferie dacht vervolgens zelfs de 2-3 te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Na iets meer dan een uur spelen moest SDZ zelfs met een man minder verder nadat Tim Klaasen-Bos zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht vertrekken. Toch wist de thuisploeg er nog een paar keer gevaarlijk uit te komen. In kansrijke posities ontbrak het echter meerdere keren aan overleg, waardoor de kans verloren ging, en Klaasenbos zag zijn kopbal nog op de bovenkant van de lat eindigen.

Juichen SDZ

Vier minuten voor tijd had Daniel namens de gasten de beslissing op zijn schoen. Een overtreding van wederom Akpo op Verwey deed de scheidsrechter weer doen besluiten om de bal op de stip te leggen, maar Van Dijk hield de strafschop van Daniel tegen. Door de gelijke stand was een verlenging noodzakelijk. Hierin nam SDZ meteen het voortouw. Halverwege het eerste bedrijf had de thuisploeg de voorsprong weer te pakken. Voor de vierde keer op de avond werd er een penalty gegeven wegens een handsbal van Rodney Slamet en net als in de eerste helft schoot Tallih feilloos raak: 3-2.

Dit leek de nekslag voor Real Sranang, dat even nodig had om het ritme terug te vinden. Toch dwong de ploeg van Harvey Esajas nog strafschoppen af. Acht minuten voor tijd moest Van Dijk zich strekken bij een kopbal van Daniel en hoewel hij de inzet nog kon keren, was de bal volgens de arbitrage de doellijn al gepasseerd: 3-3. De wedstrijd werd overigens met tien man uitgespeeld vanwege een tweede gele kaart voor Ansoe.

Beslissende strafschop Lieuw-A-Soe

In de strafschoppenserie maakte Real Sranang geen fout. Vier penalties werden door de gasten benut, terwijl SDZ via Tallih en Lucas van Straalen twee keer miste. Zo gaat Real Sranang door naar de tweede ronde en speelt het in een barrage met Vreeswijk (dat AS’80 versloeg) voor een plek in de zondag derde klasse volgend seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto’s RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!