foto Jaap Maars

RKAV verrast Diemen

RKAV heeft Diemen een zure middag bezorgt. In Aalsmeer werd het 1-0 door een doelpunt van Robert Jansen. De nummer twee van de ranglijst verspeelde de kans om goede zaken te doen in de tweedeperiode. De thuisploeg, RKAV, behoud nu nog een kleine kans om die prijs te winnen.

“We hebben er keihard voor gevochten en het is met de hakken over de sloot, dat maakt deze winst er niet minder lekker om. Dit hadden we echt nodig.” Dat zei  RKAV trainer Dirk Cornelissen na afloop van de wedstrijd tegen www.voetbalinaalsmeer.nl

Diemen had misschien wel meer verdiend dan een nederlaag maar door het onzorgvuldig afronden van de kansen zorgde er voor dat de ploeg zonder punten bleef. RKAV had aan twee kansen genoeg om de wedstrijd te winnen. Wegens personele problemen speelde de thuisploeg slechts met één spits. Dat bleek succesvol. Diemen was in de eerste helft alleen gevaarlijk met schoten vanuit de tweede liijn. Het was in de eerste helft vooral te danken aan doelman Tom Schrama dat de gasten niet wisten te scoren al had hij ook een keer hulp van de lat nodig. Het was voorlopig trouwens de laatste wedstrijd voor Schrama. Trainer Cornelissen: “Dat heeft niets te maken dat ik niet tevreden zou zijn over Schrama. Deze wisseling is al eerder zo afgesproken. Beide doelmannen zijn gelijkwaardig en Van Halm stelt zich prima op. Daarom speelt hij de laatste periode.”

In de tweede helft kreeg RKAV meer ruimte en een foute leidde uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd in. De doelman van Diemen trapte de bal onzorgvuldig weg, Robert Jansen onderschepte de bal met hulp van de bovenarm en lepelde de bal vervolgens schitterend over de goalie heen in het net. 1-0.

Tien minuten later een bijna identieke situatie. Opnieuw veroverde Jansen na een verdedigingsfout de bal, ditmaal ging zijn lob een halve meter naast de kruising. Diemen deed in de laatste twintig minuten verwoede pogingen een nederlaag te voorkomen. Verder dan twee gevaarlijke momenten voor het Rkav-doel kwam de ploeg niet. Diemen eindigde de wedstrijd zelfs met tien man vanwege commentaar op de leiding.