RKDES loopt promotie naar tweede klasse mis na verlies tegen Concordia

RKDES blijft ook komend seizoen derdeklasser. De ploeg van Kiri Kalaitzis verloor op het veld van Voorschoten’97 met 3-5 van Concordia. Daarmee is het seizoen van de Kudelstaarters ten einde gekomen.

In de strijd om promotie naar de tweede klasse werd eerder al verloren van ASC (3-0) en ESTO (4-3), waardoor de wedstrijd van vandaag de laatste strohalm was. RKDES wist dat Concordia beschikte over een jonge, fitte ploeg met een aantal uitblinkers, maar Kalaitzis zag nog kansen voor zijn ploeg. In de beginfase van de wedstrijd speelde RKDES goed georganiseerd en wist het Concordia onder druk te zetten. Toch moesten de Kudelstaarters de 0-1 incasseren: Evert Vrijhof scoorde namens Concordia uit een spelhervatting. Nog voor rust zette Noah Keus Concordia op een 0-2 voorsprong. Toch zag Kalaitzis in de rust dat zijn ploeg nog niet had opgegeven. “Toen was er nog geen paniek, het gevoel was nog goed.”

Na de thee moest RKDES op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. In plaats daarvan scoorde Thomas Bouwer de 0-3. Kalaitzis en zijn ploeg werden zo gedwongen opportunistischer te spelen: “Dan is het alles of niets”. Namens RKDES scoorden Lennart Kok (vrije trap) en gelegenheidsspits Koen Lentjes (tweemaal) nog. Maar doordat RKDES aanvallender speelde, wisten opnieuw Bouwer en Wouter Wolfs er namens Concordia voor te zorgen dat de Kudelstaarters op achterstand bleven. “Dan mag je blij zijn dat het 3-5 blijft,” zag ook Kalaitzis na afloop. Zo werd ook deze derde finale op rij verloren en werd RKDES veroordeeld tot een nieuw seizoen in de derde klasse.

Nu staan de Kudelstaarters dus met lege handen na afloop van een seizoen waarin ze kampioen hadden kunnen worden. “Dat is wel een bittere pil voor de jongens,” aldus Kalaitzis. “Ik vind dat ze het verdiend hadden om naar de tweede klasse te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)