Home / slideshow / RODA ’23 door in de beker na penalty’s

RODA ’23 door in de beker na penalty’s

Dinsdagavond werd het bekerduel tussen VVS ’46 en RODA ’23 afgelast, maar er werd al snel een nieuw moment gevonden. Donderdagavond werd het duel alsnog gespeeld. Na penalty’s bereikte de ploeg uit Amstelveen uiteindelijk de laatste 16 van het bekertoernooi.

Zoals de afgelopen weken eigenlijk bijna constant het geval is, stond er een harde wind. Dat zorgde ervoor dat beide ploegen het rustig aan deden in de openingsfase. Halverwege de eerste helft kreeg RODA ’23 een eerste goede mogelijkheid. Via een snelle aanval van Van der Linden en Yeboah kwam de bal bij Van Wort. Hij schoot de bal echter over het doel. RODA ’23 bleef in de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Maar een moment van onoplettendheid vlak voor rust, bezorgde VVS ’46 via Jeroen Kossen de voorsprong.

Een domper dus op slag van rust en na de thee moest RODA ’23 een comeback maken. Dat bleek lastig tegen derdeklasser VVS ’46, dat prima verdedigde. RODA ’23 zag de tijd weg tikken, maar een klein kwartier voor tijd was het raak. Na een voorzet van Van Wort was het Yeboah die op de goede plek stond en de bal in kon tikken. Gescoord werd er verder niet meer, waardoor penalty’s de beslissing moesten vormen.

Daarin werd Reinier ter Riet, normaal doelman van de O19, de held van de avond. Hij pakte 2 penalty’s van VVS ’46, terwijl RODA ’23 er zelf maar eentje miste. Zo voegt RODA ’23 zich als laatste Amsterdamse club bij de laatste 16. Bekijk hier alle bekeruitslagen

Foto: Koos van der Leest

Maandag loting achtste finales districtsbeker

 

Send this to a friend