Ruime overwinning AGB op hekkensluiter FC Uitgeest

Doordeweeks nam AGB het voor de beker op tegen DZS en de Amsterdammers wonnen met 1-5. Ook deze zondag werd er een ruime overwinning behaald. Op Sportpark Ookmeer kwam hekkensluiter FC Uitgeest op bezoek. In de eerste helft was AGB op dreef, bij rust stond er namelijk een 5-1 tussenstand op het bord. Uiteindelijk kon de scheidsrechter een 6-2 uitslag op het wedstrijdformulier noteren.

Trainer Imdat Ilguy zag zijn ploeg een goed eerste bedrijf spelen. “We deden het echt uitstekend en kwamen op een ruime voorsprong.” Hij had graag gezien dat zijn team in de tweede helft op dezelfde voet doorging, alleen de Amsterdammers werden te gemakszuchtig. “Dat is echt iets typisch AGB heb ik het idee. Opeens gaan spelers lopen met de bal, in plaats van de bal het werk te laten doen.” De trainer kan het ook wel enigszins begrijpen, nadat je met een 5-1 tussenstand de kleedkamer opzoekt. “Alleen hoe lekker is het nou om door te combineren, de bal een of twee keer te raken. Op dat vlak moeten we volwassener worden, maar dat gaat goed komen.”

Edip Biberoglu opende de score door voor de 1-0 aan te tekenen. Jordan de Jong maakte de tweede Amsterdamse treffer, terwijl spits Biberoglu de 3-0 tegen de touwen schoot. Aanvoerder Hursut Meric bracht de stand op 4-0, waarna FC Uitgeest iets terug deed, Daan van den Booren maakte de 4-1. Voor rust bracht Mohammed Bekkach de stand op 5-1. Na de pauze bracht Hamza Amghar el Yettefti AGB op een 6-1 voorsprong. Wel maakten de Amsterdammers nog een doelpunt. Na een voorzet probeerde een verdediger de bal weg te werken, maar hij raakte het leer verkeerd. Doelman Halil Suzulmus werd gepasseerd: 6-2.

Volgende week neemt AGB het op tegen SDZ. Die laatstgenoemde ploeg ging met 4-0 onderuit op bezoek bij Kolping Boys. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Archieffoto van AGB.

Wedstrijd met twee gezichten voor SDZ: 4-0 nederlaag

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB